11:32 09.10.2018

Понад 60 людей звернулися по меддопомогу через задимлення, що виникло внаслідок НП на артскладах Міноборони на Чернігівщині

2 хв читати
Понад 60 людей звернулися по меддопомогу через задимлення, що виникло внаслідок НП на артскладах Міноборони на Чернігівщині

З огляду на задимлення, що виникло внаслідок пожежі з подальшою детонацією боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони біля смт Дружба (Ічнянський р-н Чернігівської обл.), по медичну допомогу звернулися 63 людини, повідомляють у Чернігівській облдержадміністрації.

"По медичну допомогу звернулися 63 людини з огляду на погане самопочуття через задимленість", - йдеться в оприлюдненому на сайті ОДА повідомленні.

В інформації зазначено, що заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова провела оперативну нараду з представниками профільних структурних підрозділів і дотичних служб, представниками торговельних підприємств. Темою обговорення було забезпечення харчуванням місцевих жителів, евакуйованих із зони можливого ураження від наслідків надзвичайної ситуації в радіусі 16 кілометрів, чисельність яких становить 18 794 людини.

"Йшлося не лише про сухий пайок (вермішель швидкого приготування, твердий сир, печиво, воду тощо), а й гаряче харчування. Наразі ж необхідно розрахувати потребу в продуктах", - йдеться в повідомленні.

За словами директора департаменту фінансів ОДА Валерія Дудка, на ці цілі можна терміново використати 220 тис. грн обласного матеріального резерву.

"Уже сьогодні продукти харчування мають бути в пунктах евакуації. Транспорт для цього є", - наголосила Н.Романова й особливу увагу звернула на забезпечення дитячим харчуванням.

Заступник голови ОДА також зазначила, що слід прорахувати і живлення самих ліквідаторів, яких нині на місці НП працює майже 500 осіб, не рахуючи представників Збройних сил України.

На нараді також наголосили на готовності медичних закладів Чернігова прийняти за потреби вагітних та породілей з Ічнянського району.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА