15:33 11.10.2018

Суд у Парижі підтримав касацію у справі про неякісні грудні імпланти

2 хв читати
Суд у Парижі підтримав касацію у справі про неякісні грудні імпланти

Суд у Парижі задовольнив касаційну скаргу споживачів, постраждалих від неякісних силіконових грудних імплантів, та постановив провести новий процес у цій справі, повідомляє Deutsche Welle.

Раніше апеляційна інстанція у Франції підтримала відповідача - Німецьке товариство технічного контролю і нагляду TUV Rheinland, відмовивши позивачам у виплаті компенсацій на загальну суму EUR5,7 млн.

Ця справа стосується 1,7 тис. пацієнток, але загалом компенсації від TUV Rheinland очікують близько 300 тис. людей. Із 1997 по 2010 рік компанія сертифікувала грудні протези французького виробника Poly Implant Prothese (PIP). Пізніше стало відомо, що для виготовлення силіконових імплантів PIP використовував низькоякісний гель. Після численних скарг пацієнток на запалення французька влада зобов'язала PIP припинити випуск та розповсюдження продукції.

Представники TUV наголошували, що на підставі даних, наданих виробником, розпізнати дефект було неможливо. На етапі апеляції суд виправдав TUV та відхилив вимогу про компенсацію. Проте касаційний суд визнав, що організація, яка здійснює сертифікацію, за визначенням "зобов'язана бути спостережною" і мала ретельно вивчити імпланти та документацію виробника.

Poly Implant Prothese збанкрутіла ще в 2010 році. У 2013 році 74-річного власника компанії Poly Implant Prothese Жан-Клода Ма було засуджено до позбавлення волі терміном на чотири роки і штрафу у розмірі EUR75 тис. На суді він визнав, що пацієнткам було встановлено грудні протези з дешевшого промислового силікону. Близько чверті із 300 тис. пацієнток були вимушені видалити імпланти через проблеми зі здоров'ям.

Асоціація, що представляє інтереси 15 тис. колишніх пацієнток PIP, очікує, що у рамках нового розгляду до групового позову приєднаються тисячі людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА