17:56 18.10.2018

Корпорація Roshen передала Інституту раку 2,9 млн грн для розвитку трансплантації кісткового мозку

2 хв читати
Корпорація Roshen передала Інституту раку 2,9 млн грн для розвитку трансплантації кісткового мозку

Корпорація Roshen у рамках проекту благодійної допомоги у сфері охорони здоров'я передала Національному інституту раку (НІР) 2,9 млн грн, які було спрямовано на розвиток трансплантації кісткового мозку.

Як повідомляється в прес-релізі корпорації, за ці кошти було відремонтовано й обладнано приміщення, призначене для аферезу (забору) стовбурових клітин (для трансплантації кісткового мозку) та донорських тромбоцитів.

Тепер в Інституті раку проводитимуть нову стандартизовану процедуру маніпуляції (обробки) та заморожування стовбурових клітин, що значно підвищить очікуваний результат трансплантації. Окрім того, сучасна матеріально-технічна база дасть змогу досягти підвищення життєздатності клітин після розморожування до 95%, працюючи за світовими стандартами.

За словами лікаря-гематолога відділення онкогематології НІР Євгена Кущєвого, цей проект є першим значним кроком у майбутнє трансплантології в Інституті раку.

Благодійний проект у сфері охорони здоров'я корпорація Roshen ініціювала в 2015 році. Також корпорація системно надає допомогу постраждалим у зоні АТО. Серед культурно-соціальних проектів корпорації Roshen - реконструкція Театру на Подолі, модернізація Черкаського зоопарку, відкриття ковзанок у Харкові та Дніпрі тощо. Інвестиції Roshen у соціальні проекти у 2016-2018 роках становили 573 млн грн.

До корпорації "Рошен", одного з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, входять Київська, Кременчуцька (Полтавська обл.) кондитерські фабрики, два виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат "Бершадь молоко" (Вінницька обл.), два виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє близько 320 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва сягає 450 тис. тонн продукції на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА