16:22 22.11.2018

НСЗУ має намір оголосити "третю хвилю" укладення договорів із закладами первинної медичної допомоги наступного тижня

3 хв читати
НСЗУ має намір оголосити "третю хвилю" укладення договорів із закладами первинної медичної допомоги наступного тижня

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) має намір оголосити "третю хвилю" укладення договорів із закладами первинної медичної допомоги за програмою державних гарантій медобслуговування з понеділка, 26 листопада.

Про це повідомив голова НСЗУ Олег Петренко під час форуму "Реімбурсація 2.0" у Києві в четвер.

"Наступного понеділка стартує третя хвиля укладення договорів", - сказав він, нагадавши, що в першу хвилю укладення декларацій до реформи увійшов 161 медзаклад, в другу - 462.

О.Петренко повідомив, що за сім місяців із початку роботи НСЗУ в системі eHealth загалом – більше ніж 21,421 млн декларацій, із них понад 13,892 млн оплачуваних, за якими медичний заклад отримує фінансування.

Загалом НСЗУ виплатила медзакладам первинної медичної допомоги понад 2,454 млрд грн за послуги первинної медичної допомоги.

Голова НСЗУ наголосив, що за сім місяців роботи служба продемонструвала, що вона в змозі безперебійно здійснювати такі масштабні платежі. "Ми жодного разу не збилися і завжди 14 числа оплачуємо медзакладу кошти з кредитуванням на один місяць уперед. Це хороший результат", - сказав він.

Укладення договору з НСЗУ дасть змогу медичному закладу первинного рівня отримувати фінансування згідно з новим механізмом.

Для укладення договору з НСЗУ медзаклад має відповідати низці вимог, зокрема, бути підключеним до електронної системи охорони здоров'я, оснащений відповідно до вимог табеля оснащення, мати ліцензію на здійснення господарської діяльності з медичної практики.

Новий механізм передбачає, що НСЗУ оплачуватиме послуги закладів із надання первинної допомоги за принципом капітації, тобто медичний заклад отримуватиме встановлену суму за кожного пацієнта, незалежно від того, звертається він за медичними послугами чи ні. Капітація оплачується із загальних податків із держбюджету.

Базовий тариф за пацієнта, який уклав декларацію з лікарем, становить 370 грн. До базового тарифу застосовуються вікові коефіцієнти. Так, для за дитину віком до п'яти років - коефіцієнт 4, для дітей від шести до 17 років коефіцієнт становитиме 2,2 - 814 грн, для дорослих від 18 до 39 років - коефіцієнт 1, для дорослих від 40 до 64 років - коефіцієнт 1,2 (444 грн), а для людей старше 65 років - коефіцієнт 2 (740 грн).

Як повідомлялося, НСЗУ, що виконує роль замовника медичних послуг, за липень-вересень 2018 року направила закладам охорони здоров'я, які приєдналися до медреформи під час першого етапу укладення договорів, 819,8 млн грн. Зокрема, 266,8 млн грн було направлено 30 медзакладам Києва. Друге місце за обсягом отриманих виплат посідає Вінницька область, чиї медзаклади (24) отримали на свої рахунки 96,2 млн грн. Трійку лідерів замикає Полтавська область – 17 закладів, які приєдналися до реформи під час "першої хвилі", отримали 92,2 млн грн.

Наразі за підсумками двох етапів укладення договорів із НСЗУ до роботи відповідно до нового механізму фінансування приступили 623 суб'єкти господарювання: 538 комунальних некомерційних підприємств (КНП), 47 приватних клінік, а також 38 лікарів, які працюють як фізичні особи-підприємці (ФОП).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА