21:11 26.11.2018

МОЗ заявляє про рейдерське захоплення Одеського медуніверситету

2 хв читати
МОЗ заявляє про рейдерське захоплення Одеського медуніверситету

Міністерство охорони здоров'я України заявило про рейдерське захоплення Одеського національного медичного університету (ОНМУ).

"21 листопада МОЗ стало відомо про внесення змін до Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР), а саме, що було внесено запис про виконання обов'язків ректора Одеського національного медичного університету Юрієм Сухіним... Проте МОЗ як орган управління не видавало наказу про покладення обов'язків ректора ОНМУ на Ю.Сухіна", - заявляє МОЗ на своєму сайті в понеділок.

У відомстві зазначають, що раніше у відповідь на скаргу МОЗ Міністерство юстиції скасувало рішення про реєстрацію в ЄДР "самопроголошеного керівника ОНМУ Ю.Сухіна".

"МОЗ вважає внесення запису до ЄДР про Ю.Сухіна рейдерським захопленням ОНМУ і просить утриматися від опрацювання документів за його підписом", - заявляє Мінохорони здоров'я.

З огляду на ситуацію, що склалася, МОЗ має намір звернутися до правоохоронних органів.

Як повідомлялося, Мін’юст скасував рішення про реєстрацію в ЄДР керівником ОНМУ Ю.Сухіна. В. о. ректора медуніверситету МОЗ визнало проректора з науково-педагогічної роботи Владлену Дубініну, наказ про призначення якої було підписано 7 вересня 2018 року.

Раніше, 30 серпня 2018 року, до ОНМУ надійшло рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким було зупинено дію наказу міністерства про призначення в. о. ректора ОНМУ К.Аймедова. Також суд заборонив міністерству призначати будь-кого в. о. ректора університету (за винятком випадків, передбачених законом "Про вищу освіту"). МОЗ подало апеляцію на це рішення.

Раніше цей самий суд ухвалив аналогічне рішення щодо наказу міністерства про призначення в. о. ректора Національного медичного університету ім. О.Богомольця (Київ) Юрія Кучина.

Мінохорони здоров'я відсторонило Валерія Запорожана від виконання службових обов'язків ректора ОНМУ у квітні 2018 року, а в липні достроково розірвало з ним контракт через те, що той не пустив комісію, що прибула до університету для перевірки його діяльності на обійманій посаді.

За інформацією відомства, воно неодноразово отримувало скарги від народних депутатів і громадських організацій про "неправомірні дії ректора ОНМУ В.Запорожана і загалом про критичну ситуацію, що склалася в університеті", через що на 15-21 липня було ініційовано комісійну перевірку дотримання ректором статуту та умов контракту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА