19:26 27.11.2018

Генпрокуратура допитує керівництво МОЗ за заявою звільненого екс-ректора Одеського медуніверситету

2 хв читати
Генпрокуратура допитує керівництво МОЗ за заявою звільненого екс-ректора Одеського медуніверситету

Генеральна прокуратура проводить допити керівництва міністерства охорони здоров'я за заявою екс-ректора Одеського медичного університету Валерія Запорожана, який був відсторонений від виконання службових обов'язків у квітні 2018 року, повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Генеральна прокуратура України вчора допитала Олександра Лінчевського (заступник міністра охорони здоров'я - ІФ), а найближчими днями допитає мене і державного секретаря Міністерства охорони здоров'я Артема Янчука. Підстава для допиту - заява колишнього ректора Одеського медуніверситету В.Запорожана", - написала вона на своїй сторінці в мережі Facebook.

У.Супрун нагадала, що МОЗ розірвав контракт з В.Запорожаном через зловживання під час перебування на посаді і "неодноразово звертався із заявами до правоохоронних органів через систематичне розграбування Запорожаном університету".

При цьому, за інформацією МОЗ, закуплене університетом на суму 220 млн грн обладнання В.Запорожан використовував "не для навчання студентів, а для надання платних медичних послуг".

У.Супрун також зазначила зростаючий опір трансформації системи охорони здоров'я.

"Прихильники старої системи все частіше використовують інші державні органи в своїх інтересах - зупинити розвиток країни і відкотити зміни назад", - сказав вона.

За її словами, Рахункова палата "за запитами небайдужих депутатів" проводить численні перевірки відомства "за напрямками, де відбуваються позитивні зміни".

Так, наразі в МОЗ України одночасно проводяться три аудити Рахункової палати і одна ревізія Державної аудиторської служби. Кожен з таких заходів триває до чотирьох місяців.

Окрім того, нині відбувається аудит спільного зі Світовим банком проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей", який триває з 2015 року в декількох областях України, а також аудит міжнародних закупівель ліків за кошти держбюджету в 2017-2018р і аудит з ліцензування медустанов. Окрім того, планується аудит щодо підготовки медичних і фармацевтичних кадрів вищими навчальними закладами та використання МОЗ об'єктів державної власності, які мають фінансові наслідки для держбюджету.

"Дуже засмучує, що корупціонери і реваншисти спокійно здатні використовувати державні інститути зі змінами та команди трансформації системи охорони здоров'я. Ще більше засмучує втрата часу і енергії, які мають бути спрямовані на впровадження змін, а не спростування чергових фейкових звинувачень", - підкреслила У.Супрун.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

Із 33 медзакладів НАМН України до роботи в межах ПМГ до кінця року можуть бути готові чотири

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА