14:35 12.12.2018

У Харкові розпочато будівництво нового онкоцентру

3 хв читати
У Харкові розпочато будівництво нового онкоцентру

У Харкові відбулася церемонія закладення першого каменю нового онкоцентру, в якій взяла участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, повідомляє прес-служба обладміністрації.

"Тривалий час людям обіцяли поліпшити умови в онкоцентрі, але за цей період дуже застаріла інфраструктура - і морально, й інженерно, і фізично, тому потрібно було кардинально змінювати ситуацію. На початку 2018 року ми прийняли рішення щодо створення нового надсучасного онкологічного комплексу, а сьогодні розпочинаємо його будівництво", - зазначила Ю.Світлична.

За її словами, реалізувати проект планується в найкоротші терміни та максимально якісно.

Щоб не припиняти лікування пацієнтів у наявному онкоцентрі на час будівництва, процес буде розбито на кілька черг. Першим планується збудувати лікувально-діагностичний корпус - він розміститься на вільному майданчику на вул. Лісопарковій, 4. Після цього до новобудови переведуть відділення, що працюють у старих корпусах онкоцентру. Після чого старі корпуси демонтують, а на їхньому місці побудують відділення променевої терапії. Заплановано також реконструкцію наявного хірургічного корпусу під поліклініку та прибудову харчоблоку. Третьою чергою стане благоустрій території онкоцентру. Загалом лікувально-діагностичний корпус розрахований на 510 ліжкомісць.

Загальна площа онкологічного комплексу становитиме 48 тис. кв. м, а загальна площа території онкоцентру - близько 11 га.

За словами Ю.Світличної, будувати онкоцентр планується за рахунок обласного бюджету. "Крім того, звертатимемося до центральних органів влади і до міжнародних партнерів - для придбання нового обладнання та укріплення інфраструктури і, звичайно, для того, щоб наші лікарі мали можливість навчатися нових методик лікування онкологічних захворювань", - сказала голова обладміністрації.

За її словами, будівництво нового онкоцентру не скасовує необхідності проведення робіт у тих приміщеннях, де нині лікують пацієнтів.

"Інфраструктуру, яка є в нинішньому онкоцентрі, продовжимо підтримувати. У тому числі сьогодні передаємо нове обладнання. Будемо підтримувати проведення ремонтних робіт, щоб у пацієнтів і лікарів були нормальні умови ще до того, як ми побудуємо новий сучасний онкологічний комплекс", - сказала Ю.Світлична.

Директор Харківського обласного центру онкології Денис Скорий зазначив, що цього року проведено значний обсяг ремонтних робіт.

"У тому корпусі, який не планується до знесення, вже виконано капітальний ремонт покрівлі. Було відкрито два реанімаційні відділення. У кожному відділенні, - а їх у нас 12, - виконані поточні та капітальні ремонти палат, перев'язувальних, маніпуляційних. Ми отримали низку діагностичної та лікувальної апаратури, яка суттєво підвищила рівень і діагностики, і лікування наших пацієнтів. Зокрема, отримали фактично все обладнання для відділення реанімації та інтенсивної терапії. Це функціональні ліжка, апаратура, що стежить, дихальна апаратура тощо", - сказав Д.Скорий.

Як повідомлялося, в лютому 2018 року голова Харківської облдержадміністрації Ю.Світлична ініціювала виділення коштів на розроблення проекту будівництва нового онкоцентру.

"Я дала доручення, щоб заклали фінансування на розроблення проекту вже на цю сесію, яка відбудеться 1 березня... Тому розтягувати не будемо і якнайшвидше приєднаємося до того, щоб розпочати будівельні роботи. Думаю, що до кінця року зробимо все, щоб зробити всі необхідні юридичні кроки. А на будівництво онкологічного центру майже на 7-8 тис. кв. м знадобиться час. Думаю, за півтора-два роки ми зробимо онкологічний комплекс", - розповіла вона.

Голова ОДА також повідомила про домовленість із головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюгом Мінгареллі щодо можливості організації програм постачання обладнання до нового онкокомплексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА