14:07 20.12.2018

Кабмін оголосив догану першому заступнику голови Держлікслужби Цілині

1 хв читати
Кабмін оголосив догану першому заступнику голови Держлікслужби Цілині

Кабінет Міністрів України виніс догану першому заступнику голови Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками Владиславу Цілині.

Як повідомило Міністерство охорони здоров'я на своїй сторінці в мережі Facebook, відповідне розпорядження Кабмін ухвалив 18 грудня.

"Догану оголосили за перевищення службових повноважень Владиславу Цілині, який приймав необґрунтовані рішення про заборону вакцин. За рішенням керівництва Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонялися вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця та кашлюку. Ці заборони виносили всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон. Висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили в кожному конкретному випадку необґрунтованість заборон і відсутність загроз", - повідомило МОЗ.

Відомство наголошує, що необґрунтовані заборони зупиняли процес імунізації відповідно до Календаря профілактичних щеплень, а оприлюднення таких розпоряджень Держлікслужби в ЗМІ призвели до дискредитації імунізації та збільшення загрози відмов громадян від вакцинації.

Як повідомлялося, в листопаді Кабінет Міністрів звільнив голову Держлікслужби Наталію Гудзь за необґрунтовані рішення про тимчасову заборону на реалізацію та застосування вакцин з порушенням встановленого порядку застосування тимчасових заборон.

У вересні 2018 року уряд усунув Н.Гудзь і першого заступника В.Цілину за фактами необґрунтованого введення заборони на різні вакцини протягом останнього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА