16:58 02.01.2019

МОЗ України представив проект тарифів на амбулаторно-поліклінічну медичну допомогу за рахунок держбюджету

2 хв читати
МОЗ України представив проект тарифів на амбулаторно-поліклінічну медичну допомогу за рахунок держбюджету

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило проект тарифів на амбулаторно-поліклінічну вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу, які оплачуватимуться за рахунок держбюджету Національною службою здоров'я України (НСЗУ).

Згідно з проектом постанови уряду, розміщеним на сайті Міністерства охорони здоров'я про порядок проведення пілотного проекту щодо реалізації державних гарантій медобслуговування населення за програмою медичних гарантій для амбулаторно-поліклінічної вторинної (спеціалізованої) допомоги, вартість пілотних послуг із лабораторних досліджень, які оплачуватимуться за рахунок держбюджету, становить 29- 120 грн, вартість інструментальних досліджень становить 82-134 грн за рентгенографічні дослідження, 84-106 грн за деякі види сонографичних досліджень (УЗД), 195-1975 грн за ендоскопії та інтервенції, зокрема пункції та біопсії.

Крім того, проект пропонує встановити тариф на здійснення низки додаткових досліджень, зокрема 86 грн за УЗД молочної залози, 106 грн - за сонорафію нижніх кінцівок з доплерографією, 109 грн - за мамографію, 259 грн - за холтерівське моніторування ЕКГ.

Проект передбачає, що за рахунок бюджетних коштів оплачуватимуться медпослуги, надані за направленням лікаря первинної ланки, з яким підписано декларацію.

При цьому запис про такий напрям має бути занесено до електронної системи eHealth.

У пілотному проекті зможуть взяти участь медзаклади, що мають відповідні ліцензії та уклали договір із НСЗУ. При цьому НСЗУ укладає договори з цього пілотного проекту з комунальними медзакладами за умови, що такі договори одночасно укладуть не менше ніж половина медзакладів, які перебувають у власності або управлінні відповідної територіальної громади.

Крім того, проект постанови передбачає, що договір НСЗУ з медзакладом полягатиме в наданні пілотних послуг щодо однієї або декількох груп, водночас договори на надання медпослуг для груп "лабораторні дослідження", підгруп "рентгенографія" і "сонографічні дослідження" укладатимуть лише на всі види послуг, включені до цих груп.

Проект передбачає, що НСЗУ виплачуватиме вартість наданих пілотних послуг на підставі звітів медзакладів. При цьому медичні заклади зобов'язані вести медичні записи про всі надані пілотні послуги.

При цьому проект постанови передбачає, що медзаклад, який надає пілотну послугу, зобов'язаний забезпечити наявність і використання всіх лікарських засобів, медвиробів і витратних матеріалів, необхідних для надання цієї медпослуги відповідно до галузевих стандартів. Ці медзаклади не мають права вимагати й отримувати від пацієнтів оплату за пілотні послуги, які вони надають згідно з договором із НСЗУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА