18:47 15.01.2019

Кількість закуповуваних державою через міжнародні організації препаратів зросла на 30-40% залежно від програми - звіт ЦПК

2 хв читати
Кількість закуповуваних державою через міжнародні організації препаратів зросла на 30-40% залежно від програми - звіт ЦПК

За чотири роки існування системи закупівлі ліків через міжнародні організації кількість препаратів для лікування онкохворих у переліку лікзасобів збільшилася на 30-40%, залежно від програми, повідомляється в звіті Центру протидії корупції.

Згідно зі звітом, держава наразі закуповує 90% препаратів з програми дорослої онкології за нижчою ціною, ніж у 2014 році.

"90% препаратів із програми дорослої онкології сьогодні закуповують дешевше, ніж у 2014 році. Так, наприклад, на препарати "Бікалутамід" і "Доцетаксел" ціну вдалося знизити в 19 і шість разів відповідно", - повідомила керівник медичного напряму Центру протидії корупції Олена Щербань на прес-конференції в Києві у вівторок.

В. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун зазначила, що успішний досвід закупівлі лікзасобів через міжнародні організації почали переймати інші держави.

"Закупівля ліків через міжнародні організації стала новим успішним кейсом у боротьбі з корупцією, який почали переймати інші держави. За останні кілька років на такий формат закупівель ліків перейшли Боснія і Герцеговина, Казахстан, Молдова, Туркменістан та Узбекистан", - сказала вона.

Як повідомлялося, МОЗ збільшило фінансування за напрямом "Доросла онкологія" більше ніж удвічі завдяки високій ефективності державних закупівель у 2018 році. До передбачених за цим напрямом на початку 2018 року 709 млн грн вдалося додати ще 910 млн грн. Закупівлі на загальну суму майже 1,6 млрд грн дають змогу забезпечити 80% потреби в препаратах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА