13:30 18.01.2019

"Фармак" планує вийти на американський ринок до кінця 2019 р.

2 хв читати

 ПАТ "Фармак" до кінця 2019 року планує пройти інспекцію FDA для виходу на ринок США, повідомив виконавчий директор компанії Володимир Костюк на прес-конференції в п'ятницю.

"Цього року плануємо пройти американську інспекцію. Частка нашого експорту в 2018 році становила 25% усіх обсягів продажу. Ми експортували продукцію до різних країн, зокрема до країн Європи, Африки, Азії та Австралії. Цього року плануємо вийти на американський ринок", - сказав він.

В.Костюк також зазначив, що "Фармак" планує співпрацювати з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і збільшити інвестиції в розвиток інноваційних технологій компанії.

"У 2019 році ми плануємо інвестувати 1,045 млрд грн, зокрема завдяки співпраці з ЄБРР. Кошти підуть на завершення робіт із пігулкового виробництва, входить в активну фазу проект рідких лікарських засобів, розпочинаємо будівництво нового офісно-лабораторного комплексу, продовжуємо інвестувати в IT", - сказав В.Костюк.

За його словами, компанія планує розширити свою продуктову лінійку і в 2019 році випустити 23 нові продукти.

ПАТ "Фармак" входить до трійки лідерів фармацевтичної галузі України, експортує продукцію до 20 країн світу. В портфелі компанії - 220 продуктових досьє. Щорічно вона виводить на ринок до 20 нових препаратів.

У компанії функціонують 19 виробничих ліній, які відповідають вимогам GMP. Упроваджена й постійно вдосконалюється фармацевтична система якості відповідно до чинних нормативних вимог і світових стандартів: ISO, GMP. Щорічно "Фармак" проходить близько 15 міжнародних інспекцій.

У компанії працюють п'ять новітніх лабораторій, власний лабораторно-технологічний комплекс R&D. З 2015 року діє власний комплекс із виробництва субстанцій (департамент із виробництва АФІ) в Шостці (Сумська обл.) плановою потужністю 100 тонн на рік.

ПАТ "Фармак" - член асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

За підсумками 2017 року "Фармак" збільшив обсяги продажу на роздрібному фармацевтичному ринку країни на 21% у грошовому вимірі. Його чистий прибуток зріс на 29,9% - до 839,09 млн грн.

Бенефіціаром компанії є голова наглядової ради Філя Жебровська, яка володіє 80% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА