18:58 01.02.2019

МОЗ України включило до оновленого переліку програми "Доступні ліки" 258 препаратів

2 хв читати
МОЗ України включило до оновленого переліку програми "Доступні ліки" 258 препаратів

Міністерство охорони здоров'я України включило до оновленого переліку програми реімбурсації (відшкодування вартості) "Доступні ліки" 258 препаратів, зокрема 64 безкоштовних.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, в оновленому переліку виробники знизили ціни на 37 торговельних найменувань лікарських засобів, найбільше зниження ціни на препарат досягло 45%.

На наступні півроку за програмою "Доступні ліки" буде реалізовано 39 млн упаковок препаратів для пацієнтів, зокрема 16 млн упаковок безоплатно.

У МОЗ нагадують, що наприкінці 2018 року Кабмін дав можливість усім виробникам запропонувати ціни на свої препарати не вище 10% від найнижчої вартості препарату з діючою речовиною і, знизивши ціни, включити свої препарати до переліку безкоштовних для пацієнта.

Ця зміна дала змогу розширити перелік препаратів, які відшкодовуються на 100% до 64. Для порівняння: в минулому переліку було 59 безкоштовних препаратів.

В оновленому переліку найдешевший препарат, який на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 грн, найдорожчий - 898,22 грн.

Як повідомлялося, станом на листопад 2018 року до програми було включено 261 препарат, вартість 59 із них відшкодовувалась повністю.

Програма реімбурсації вартості "Доступні ліки" працює з квітня 2017 року. У ній беруть участь препарати для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету другого типу. За час дії програми ліки було реалізовано за понад 32 млн рецептами на суму понад 1,6 млрд грн.

Лідерами з реалізації програми в 2018 році стали Хмельницька, Полтавська, Рівненська, Львівська та Харківська області.

Найнижчі показники ефективності роботи програми відзначаються в Кіровоградській, Одеській, Сумській, Чернівецькій області та місті Києві.

Із квітня 2019 року адміністрування програми здійснюватиме Національна служба здоров'я (НСЗУ), що дасть змогу видавати препарати в рамках цієї програми в будь-якій аптеці, яка уклала договір із НСЗУ. На 2019 рік на програму передбачено 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА