17:53 04.02.2019

Суд проти в. о. міністра охорони здоров'я - чергова атака на трансформацію системи - Супрун

2 хв читати
Суд проти в. о. міністра охорони здоров'я - чергова атака на трансформацію системи - Супрун

 Розгляд позову народного депутата Ігоря Мосійчука (фракція Радикальної партії), який відбудеться 15 лютого 2019 року, є черговою атакою на трансформацію системи охорони здоров'я, вважає в. о. міністра Уляна Супрун.

"Розглядатиметься позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у мене компетенцій (повноважень) до виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України. Що насправді є черговою атакою на трансформацію системи охорони здоров'я. Дуже небезпечною атакою на всі зміни, які наша команда втілила за останній час", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначила в. о. міністра, подібні позови вже розглядав Окружний адмінсуд Києва. Зокрема, в 2017 році судді встановили правомірність призначення її на цю посаду.

"Окружний адміністративний суд Києва вже розглядав подібні позови проти нашої команди та не задовольнив жоден з них. А саме, 2017 року судді цього суду прийняли дві постанови, які встановили правомірність мого призначення урядом та покладання на мене виконання обов’язків міністра охорони здоров'я України. Втім, дуже швидко було розглянуто позов Мосійчука та прийняте рішення про скорочену процедуру судового розгляду. А в п'ятницю ми дізналися, що у цей суд надійшло ще чотири позови Мосійчука (два проти мене, два - проти Володимира Гройсмана)", - написала У.Супрун.

Як повідомлялося, в січні 2019 року суддя Окружного адмінсуду Києва Руслан Арсірій, який прийняв рішення про заборону вносити зміни до Єдиного держреєстру юридичних осіб щодо керівництва Одеського національного медуніверситету, поскаржився до Вищої ради правосуддя на тиск із боку У.Супрун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА