12:46 06.02.2019

Регіони можуть залишитися без закуплених за кошти держбюджету ліків на 633 млн грн без підпису Супрун

2 хв читати
Регіони можуть залишитися без закуплених за кошти держбюджету ліків на 633 млн грн без підпису Супрун

 Закуплені за кошти держбюджету на суму понад 633 млн грн ліки може бути не відправлено до регіональних медзакладів без підпису в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомило Міністерство охорони здоров'я на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, Міністерство охорони здоров'я повідомило, що У.Супрун має підписати договори з організаціями, які закуповуватимуть ліки, вакцини та медичні вироби за рахунок держбюджету 2019 року. Без підпису в. о. міністра своєчасні закупівлі та постачання ліків ставляться під загрозу, що призведе до зриву лікування тисяч людей.

Як написала, в свою чергу, У.Супрун на своїй сторінці у Facebook, ситуацію має бути врегульовано в найкоротші терміни для відновлення нормальної роботи міністерства.

"Зміни, яких нам вдалося досягти, поставлені під загрозу. Йдеться про безпеку, здоров'я і життя мільйонів людей. Я готова підписувати все необхідне. Сьогодні (в середу - ІФ) повертаюся до України з відрядження до США, яке скасовано через постанову судді Каракашьяна (суддя Окружного адміністративного суду Києва - ІФ). Ми маємо в найкоротші терміни відновити роботу міністерства".

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата від фракції "Радикальної партії" Олега Ляшка, Ігоря Мосійчука, заборонив У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. У суді Києва пояснили, що ухвалили таке рішення через подвійне громадянство та перевищенням нею допустимого терміну перебування в статусі в.о.

За даними прес-служби Окружного адмінсуду Києва, суд ухвалив рішення заборонити першому заступнику міністра охорони здоров'я України У.Супрун здійснювати "будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я України". "Водночас відповідачу не було заборонено здійснювати повноваження, які було делеговано їй як заступнику міністра", - зазначено у прес-релізі.

Кабінет міністрів України занепокоєний цим рішенням Окружного адмінсуду Києва та має намір оскаржити його у встановленому порядку. Свою підтримку У.Супрун висловили президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман та голова Верховної Ради Андрій Парубій, міністр юстиції Павло Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Genmab купує розробника протиракових препаратів ProfoundBio за $1,8 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА