15:25 19.02.2019

Китай обмежить використання електронних пристроїв в освіті для боротьби з короткозорістю

2 хв читати
Китай обмежить використання електронних пристроїв в освіті для боротьби з короткозорістю

Департамент освіти провінції Чжецзян на сході Китаю планує заборонити виконання шкільних домашніх завдань через додатки на електронних пристроях, щоб знизити рівень короткозорості серед учнів, повідомляє CGTN.

Учням початкової та середньої школи буде заборонено приносити в клас електронні пристрої без особливого дозволу. Для вчителів також введено обмеження: гаджети дозволяється використовувати не більше ніж 30% від часу уроку.

Раніше міністерство освіти КНР заборонило використовувати популярні месенджери WeChat і QQ для призначення домашніх завдань. Крім того, в серпні минулого року вийшла постанова про те, що всі письмові домашні завдання в початковій і середній школі мають виконуватися виключно на папері, а не на смартфоні, планшеті або ноутбуці. Перші два роки навчання в школі діти зовсім не отримуватимуть письмової домашньої роботи.

Департамент освіти також наполягає на обмеженні часу, необхідного школярам для виконання домашньої роботи, щоб збільшити час на відпочинок, заняття спортом і позакласну діяльність.

Усі ці заходи спрямовані на зниження показника короткозорості серед дітей і підлітків на 0,5 процентного пункту на рік протягом наступних п'яти років. До кінця цього періоду частка дітей із короткозорістю в початковій школі не має перевищувати 38%, у середніх класах - 60%, у старших класах - 70%.

Проблема короткозорості особливо гостро стоїть для країн Азії, де рівень міопії значно вищий, ніж у країнах Європи та Північної Америки. Лідер із короткозорості - Сінгапур, де 80% населення страждають від цього захворювання.

У Китаї зараз короткозорість виявлено у 31% населення, проте серед учнів старших класів ця частка доходить до 77%, а серед студентів - до 80%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА