10:37 01.03.2019

Україна за підсумками 2018 року очолила десятку країн із найбільшою кількістю нових випадків кору - ЮНІСЕФ

4 хв читати
Україна за підсумками 2018 року очолила десятку країн із найбільшою кількістю нових випадків кору - ЮНІСЕФ

Україна за підсумками 2018 року очолила десятку країн, де захворюваність на кір у 2018 році зросла найбільше порівняно з 2017 роком.

Як повідомляється в прес-релізі ЮНІСЕФ, який має агентство "Інтерфакс-Україна", в 2018 році в Україні було зареєстровано 30,338 тис. нових випадків захворювання на кір.

На другому місці, за даними ЮНІСЕФ, Філіппіни (13,192 тис. нових випадків).

До десятки країн-лідерів за захворюваністю на кір увійшли також Бразилія (10,262 тис. нових випадків), Ємен (6,641 тис.), Венесуела (4,916 тис.), Сербія (4,355 тис.), Мадагаскар (4,307 тис.), Судан (3,496 тис.), Таїланд (2,758 тис.), Франція (2,269 тис.).

"Кількість нових випадків кору у світі стрімко зростає до загрозливого рівня. Найгіршою є ситуація в десяти країнах, де зафіксовано понад 74% нових випадків інфікування, а також в кількох інших країнах, які раніше було оголошено вільними від кору", - зазначає ЮНІСЕФ.

За її даними, 98 країн світу повідомили, що в 2018 році кількість зафіксованих випадків кору у них була більшою, ніж у 2017 році.

"Це свідчить про анулювання прогресу подолання цього захворювання, якому дуже легко запобігти, але яке може бути смертельно небезпечним", - зазначають в ЮНІСЕФ.

За словами виконавчого директора ЮНІСЕФ Генрієти Х. Фор, ці випадки захворювання не виникли в одну мить.

"Серйозні спалахи, які ми бачимо сьогодні, розпочалися ще в 2018 році. Отже, якщо ми не будемо нічого робити сьогодні, це матиме катастрофічні наслідки для дітей завтра", - сказала вона.

В ЮНІСЕФ зазначають, що в Україні Дитячий фонд ООН підтримує посилені заходи з імунізації в усій країні та працює, щоб підвищити довіру до вакцинації. Зокрема, ЮНІСЕФ підтримує уряд країни для подолання нинішнього спалаху, що з 2017 року забрав 30 життів.

Із лютого 2019 року Міністерство охорони здоров'я України за підтримки ЮНІСЕФ проводить кампанію з вакцинації в школах і медичних закладах Львівської області, де в 2018 році було зафіксовано 18 тис. випадків захворювання, невакцинованими були 50 тис. дітей.

"Львівська область - найбільш уражений спалахом регіон, де через негативне ставлення до щеплень і відсутність вакцин у минулому рівень вакцинації був низьким", - зазначає ЮНІСЕФ.

В організації також нагадують, що уряд Філіппін за підтримки ЮНІСЕФ і партнерів проводить кампанію з вакцинації від поліомієліту та кору 9 млн дітей у 17 регіонах. У Бразилії протягом серпня-вересня 2018 року уряд провів кампанію проти поліомієліту та кору, якою було охоплено понад 11 млн дітей віком до п'яти років. Зокрема, ЮНІСЕФ заохочував людей робити щеплення і провів навчання для фахівців із моніторингу охорони здоров'я, що працювали в притулках для мігрантів із Венесуели. У Ємені, де через тривалий конфлікт стався спалах кору, в лютому місцеві органи влади за підтримки ЮНІСЕФ, ВООЗ і Глобального альянсу з вакцин та імунізації (GAVI) прищепили понад 11,5 млн дітей. У Мадагаскарі в січні уряд за підтримки партнерів, зокрема ЮНІСЕФ, розпочав кампанію з імунізації, під час якої у 25 районах країни щеплення отримали понад 2 млн дітей, у лютому вакцинацію пройшли 1,4 млн дітей, ще 3,9 млн мають отримати щеплення в березні.

За даними ЮНІСЕФ, у 2017 році не було випадків захворювання на кір, а в 2018 році такі випадки було зафіксовано в Бразилії (10,262 тис.), Молдові (312), Чорногорії (203), Колумбії (188), Перу (38), Чилі (23) та Узбекистані (17).

При цьому в ЮНІСЕФ зазначають, що погана інфраструктура охорони здоров'я, порушення громадського порядку, низька обізнаність громадян, самозаспокоєння і в окремих випадках недовіра до вакцинації призвели до цих спалахів і в розвинених, і в країнах, що розвиваються. Наприклад, у США кількість випадків кору в період із 2017 року до 2018 року зросла вшестеро - до 791. Зовсім нещодавно в США спостерігалися спалахи кору в штатах Нью-Йорк і Вашингтон.

ЮНІСЕФ закликає усвідомити: вакцини - безпечні та ефективні. Вони рятують життя дітей. Під час спалахів необхідно робити щеплення дітям віком від шести місяців до п'яти років, а також посилити програми імунізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА