16:31 04.03.2019

Книга рекордів України визнала "корвалол" виробництва "Фармак" найвідомішим седативним препаратом

3 хв читати
Книга рекордів України визнала "корвалол" виробництва "Фармак" найвідомішим седативним препаратом

Книга рекордів України визнала лікарський засіб "корвалол" виробництва фармкомпанії ПАТ "Фармак" (Київ) найвідомішим седативним препаратом на ринку країни.

Як повідомила під час церемонії нагородження "Фармак" свідоцтвом про рекорд голова наглядової ради компанії Філя Жебровська, "корвалол", розроблений у 1959 році вченими Київського хіміко-фармацевтичного заводу ім. М.В.Ломоносова, правонаступником якого з 1991 року є "Фармак", наразі виготовляється на "Фармак" у відповідності з усіма європейськими стандартами.

При цьому вона уточнила, що "Фармак" випускає "корвалол" у замкнутому циклі від синтезу субстанції до випуску готових лікарських форм і гарантує його якість на кожному етапі виробництва.

У свою чергу виконавчий директор компанії Володимир Костюк повідомив, що з розвитком технологій фармвиробництво "Фармак" також удосконалить технологію виробництва "корвалолу" і розширює лінійку готових форм препарату. Зокрема, наразі препарат представлений на ринку у формі крапель, таблеток і м'яких капсул.

"Своїм прикладом ми демонструватимемо, що в Україні є сучасне фармвиробництво. Що навіть старий радянський "корвалол" уже сьогодні не такий, яким був 60 років тому. Наразі він виробляється на сучасному обладнанні, виготовляється за всіма стандартами України, Європи та США. На жаль, не можу цього сказати про наших конкурентів, які не дбають про якість, але займають ринок. Сподіваюся, найближчим часом ситуація виправиться", - сказав він.

Нині "Фармак" має низку препаратів, виробництво яких у замкнутому циклі розпочав Київський хімфармзавод ім. М.В.Ломоносова, зокрема "діазолін", "корвалол", "нафтизин" і "валідол".

Загалом компанія має понад 220 продуктових досьє, випускає майже 20 нових лікарських препаратів щорічно.

Рішення розробити технології та створити серцево-судинний лікарський препарат, аналогічний препарату "валокордин", який виготовлявся в Німеччині, на Київському хімфармзаводі ім. М.В.Ломоносова було ухвалено в 1959 році. Першу партію препарату було випущено вже наступного року на цьому самому підприємстві. На той час це було ноу-хау - генерик європейського седативного препарату.

Загалом у 1960 році було випущено 58 тис. флаконів "корвалолу". Після реконструкції цеху та установки німецької автоматичної лінії виробництво препарату значно зросло: вже в 1965 році було випущено 6,2 млн флаконів, а до 1975 року річний випуск "корвалолу" досяг 50 млн флаконів.

"Фармак" із 1991 року - єдиний виробник "корвалолу" на пострадянському просторі. При цьому ТМ "Корвалол" захищено в 15 країнах Європи та Середньої Азії, зокрема в Німеччині, Польщі, Литві, Латвії, Білорусі, Молдові, Румунії, Болгарії, Туркменістані, Вірменії, Грузії, Азербайджані, Таджикистані, Киргизстані та Казахстані.

Використання знаку "Корвалол Corvalolum" загалом підтверджується упаковками за період із 1991-го до 2002 рр. включно.

"Корвалол" у таблетках почали випускати в 2013 році. З 2015 року "Фармак" запустив виробництво м'яких желатинових капсул, що дало змогу компанії освоїти новий сегмент фармакологічного ринку та випускати лікпрепарати в зручній для споживача формі. Першими лікарськими препаратами, які почали випускати на новій лінії, стали "корвалол Н" і "гліятон" (препарат для лікування дегенеративно-інволюційних мозкових психоорганічних синдромів або вторинних наслідків цереброваскулярної недостатності, тобто первинні та вторинні порушення розумової діяльності у людей похилого віку).

Як повідомлялося, в грудні 2018 року ПАТ "Фармак" відкрило нову ділянку таблеткового виробництва, інвестиції в яку становили EUR20 млн. Ділянка дасть змогу наростити потужності з випуску твердих лікарських форм удвічі - до 3 млрд таблеток на рік. До 2023 року компанія планує збільшити експорт до 40%.

Нині частка експорту "Фармак" становить понад 25% у загальному обсязі продажів.

ПАТ "Фармак" - член асоціації "Виробники ліків України" (АВЛУ).

За підсумками 2017 року "Фармак" збільшив обсяг продажу на роздрібному фармацевтичному ринку країни на 21% в грошовому вираженні. Його чистий прибуток зріс на 29,9% - до 839,09 млн грн.

На підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, які відповідають вимогам GMP. Впроваджено і постійно вдосконалюється фармацевтична система якості відповідно до діючих нормативних вимог і відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щорічно компанія проходить приблизно 15 міжнародних інспекцій і перевірок.

Бенефіціаром компанії є голова наглядової ради Ф.Жебровська, яка володіє 80% акцій компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА