15:01 03.04.2019

Гройсман пропонує прискорити впровадження системи 2Д-кодування пакування ліків

1 хв читати

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає за необхідне прискорити впровадження системи 2Д-кодування пакування лікарських засобів.

"Вважаю, що п'ять років - це довго. Треба трохи допрацювати, нехай це буде трохи шокова терапія для фармвиробників, але я просив би вивчити можливість це прискорити", - сказав він на засіданні уряду в середу, коментуючи ініціативу Міністерства охорони здоров'я і МЕРТ щодо впровадження такої системи протягом п'яти років.

Презентуючи систему 2Д-кодування пакування ліків, заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик зазначив, що ця система впроваджуватиметься спільно з МЕРТ, оскільки потім вона її буде поширено не лише на ліки, а й на інші товари.

"Ми пропонуємо впровадити цю систему поетапно, щоб не було шоку для фармвиробників. У 2019-2020 рр. це буде пілотний проект на добровільних засадах, в 2021-2022 рр. - поступове впровадження обов'язкового маркування окремих препаратів, які фінансуватимуться за кошти держбюджету. І третій етап - обов'язкове маркування для всіх ліків рецептурної групи і тих, що входять до Нацпереліку (лікарських засобів - ІФ)", - сказав він.

При цьому Р.Ілик відзначив наявність проблеми присутності на фармринку контрафактної та контрабандної продукції, а також те, що з лютого 2019 року для країн Євросоюзу введено обов'язкову норму про присутність відповідного маркування на пакуваннях ліків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА