17:20 15.04.2019

МОЗ розробить тарифи на послуги з догляду за пацієнтами з ВІЛ для переходу від грантового до держфінансування

2 хв читати
МОЗ розробить тарифи на послуги з догляду за пацієнтами з ВІЛ для переходу від грантового до держфінансування

Міністерство охорони здоров'я пропонує розраховувати тарифи на послуги з догляду та підтримки пацієнтів, що живуть із ВІЛ, виходячи з витрат людино-годин на одного одержувача таких послуг.

Відповідний проект наказу МОЗ розміщено на сайті відомства для громадського обговорення у рамках підготовки переходу від донорського (переважно за рахунок коштів Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом і малярією) до державного фінансування цих послуг.

Тарифи на послуги з догляду і підтримки людей, що живуть із ВІЛ, буде розраховано для закладів охорони здоров'я будь-якої організаційно-правової форми, зокрема для комунальних некомерційних підприємств і фізичних осіб-підприємців, які отримали ліцензію на здійснення госпдіяльності з медичної практики та забезпечують медичне обслуговування населення, а також для неурядових організацій, органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, благодійних організацій і суб'єктів підприємницької діяльності.

Тариф також буде розраховано на послуги з профілактики ВІЛ.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту наказу, заходи і програми з догляду та підтримки людей, що живуть із ВІЛ, і профілактики ВІЛ серед групи підвищеного ризику понад 15 років впроваджуються виключно за кошти міжнародних організацій, тому витрати на їх реалізацію, як загалом, так і на окремі послуги, розраховуються за принципами і тарифами, що відповідають політиці донора.

"Під час переходу від донорського (переважно за рахунок коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією) до державного фінансування необхідне законодавче врегулювання підходів до формування цін і визначення тарифів на відповідні послуги, що дасть змогу забезпечити раціональне планування і цільове використання коштів державного бюджету", - йдеться в проекті наказу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА