16:54 19.04.2019

Кабмін затвердив порядок ведення е-реєстру лікарняних

2 хв читати
Кабмін затвердив порядок ведення е-реєстру лікарняних

Кабінет Міністрів України затвердив порядок організації ведення електронного реєстру листків непрацездатності, повідомляє прес-служба Фонду соціального страхування України (ФССУ).

Згідно з повідомленням, порядок розробили фахівці ФССУ, Міністерства соціальної політики, Міністерства охорони здоров'я, Національної служби здоров'я, Пенсійного фонду України.

Реєстр формується як система накопичення, зберігання і використання електронних даних на базі централізованих інформаційних технологій реєстру застрахованих осіб.

Згідно з порядком лікарняний реєструється виключно на підставі створеного в електронній формі медичного висновку, що засвідчує тимчасову непрацездатність.

Заступник начальника управління страхових виплат і матеріального забезпечення виконавчої дирекції ФССУ Ганна Харченко зазначила, що реєстр матиме різні рівні доступу до даних.

"Реєстр матиме різні рівні доступу, які обмежують відомості, доступні для користувача. Зокрема, через електронні кабінети на порталі послуг до реєстру матимуть доступ роботодавці й самі працівники, застраховані особи. Однак інформація з реєстру, який міститиме відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків, період і причину непрацездатності, надається лише тій особі, якої вони стосуються, а також її роботодавцю, але виключно за період, коли особа перебувала з ним у трудових відносинах. При цьому причина непрацездатності - це не конкретний діагноз, а, наприклад, догляд за дитиною, не пов'язана з виробництвом хвороба тощо", - процитувала прес-служба Г.Харченко.

Як повідомлялося, до вересня 2019 року Міністерство охорони здоров'я, Мінсоцполітики, Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування і Національна служба здоров'я України налагоджуватимуть інформаційну взаємодію своїх е-систем для оформлення лікарняного в електронному вигляді. Запустити реєстр планують до кінця року.

Створення реєстру дасть змогу спростити оформлення лікарняного та прискорити нарахування за ним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА