19:24 23.04.2019

Депутати пропонують не включати до медреформи медустанови НАМНУ та Держуправління

2 хв читати
Депутати пропонують не включати до медреформи медустанови НАМНУ та Держуправління

Депутати різних фракцій пропонують не включати до реформування системи охорони здоров'я мед заклади системи національної академії меднаук (НАМНУ) і Державного управління справами (ДУС) і зберегти за цими медичними закладами пряме фінансування з держбюджету.

Відповідний законопроект про внесення зміни до Бюджетного кодексу щодо фінансового забезпечення окремих програм і закладів охорони здоров'я (№10231) зареєстрували депутати Костянтин Іщейкін (БПП), Ігор Молоток ("Воля народу"), Олександр Горбунов, Володимир Шкварилюк (обидва - "Народний фронт") і Іван Крулько ("Батьківщина").

Законопроект, зокрема, пропонує передбачити фінансування з держбюджету витрат на реалізацію програм і заходів, що здійснюють державні організації (заклади) охорони здоров'я НАМНУ та ДУС.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його метою є впорядкування відносин у сфері фінансового забезпечення за рахунок коштів держбюджету окремих програм, діяльності закладів охорони здоров'я в процесі поетапної реалізації деяких положень закону про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення (закон про медреформу - ІФ).

Коментуючи законопроект, заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк зазначив, що ця законодавча ініціатива є відповіддю на інформацію Міністерства охорони здоров'я про підготовку змін, що надають можливість усім громадянам України отримувати медичну допомогу у відомчих медичних закладах, зокрема, у клініці "Феофанія" за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".

"Відповідно до закону про медичну реформу, вже з наступного року туди можна буде потрапити будь-якій людині за направленням будь-якого сімейного лікаря, а не за посвідченням депутата. А Національна служба здоров'я України (НСЗУ) оплатить послуги конкретного пацієнта, хто б це не був. Реакція не змусила себе чекати, одразу був зареєстрований законопроект, який має на меті виключити "Феофанію" з медичної реформи та залишити все як було", - написав він на своїй сторінці мережі Facebook.

Як повідомлялося, 16 квітня Міністерство охорони здоров'я повідомило про початок консультацій відомчих клінік щодо укладення договорів з НСЗУ в рамках медреформи.

У пріоритетному переліку МОЗ із підготовки до роботи за медреформою, зокрема, установи, що перебувають у підпорядкуванні МОЗ, - лікарня "Охматдит", Національний інститут раку, Інститут дитячої кардіохірургії, Інститут серця, установи Національної академії медичних наук, установи "Укрзалізниці", медзаклади силових відомств і ветеранів.

Крім того, МОЗ створило робочу групу для підготовки установ системи Державного управління справами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА