15:09 26.04.2019

Міністерство охорони здоров'я підписало договори з міжнародними організаціями про закупівлю ліків коштами держбюджету-2019

2 хв читати
Міністерство охорони здоров'я підписало договори з міжнародними організаціями про закупівлю ліків коштами держбюджету-2019

Міністерство охорони здоров'я України підписало договори з міжнародними організаціями про закупівлю лікарських засобів і медвиробів коштами державного бюджету 2019 року на загальну суму 6,575 млрд грн.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, за кошти держбюджету 2019 року міжнародні організації - британське закупівельне агентство Crown Agents і Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) - закуповуватимуть лікарські засоби та медвироби за 40 напрямами (програмами).

Тендери буде оголошено найближчим часом, зокрема за напрямами дорослої онкології та частини орфанних захворювань. Зокрема, у 2019 році МОЗ планує забезпечити напрям онкології на 100%, зокрема завдяки закупівлям на 900 млн грн за рахунок зекономлених коштів.

МОЗ також повідомляє, що у 2018 році відомство вперше затвердило номенклатури на всі 40 програм закупівель 2019 року до нового року.

"Це означає, що закупівлі розпочалися раніше, а ліки швидше будуть закуплені й доставлені до пацієнтів", - зазначає прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Закупівлі ліків через міжнародні організації МОЗ України проводить п'ятий рік поспіль. За цей час вдалося досягти економії бюджетних коштів до 40%.

Наразі відомство укладає з міжнародними організаціями оновлені договори, умови яких жають змогу контролювати терміни тендерних процедур та графіки постачань, які враховуватимуть пріоритетні потреби України в медикаментах і наявні залишки ліків.

Зі свого боку міжнародні організації нададуть плани закупівель за кожним окремим препаратом/ медвиробом.

"МОЗ зможе планувати очікувану дату постачання й контролювати весь процес закупівель. Крім того, в договорах закріпили умову щотижня або в режимі реального часу подавати електронну звітність за закупівлями", - повідомляє відомство.

Окрім того, МОЗ зможе спостерігати за процедурами тендерів міжнародних організацій, щоб перейняти найкращі міжнародні практики закупівель.

"Результати  спостереження буде використано з метою налагодження процесів закупівель у державному підприємcтві "Медичні закупівлі України". Перші успішні пілотні закупівлі за кошти Глобального фонду державне підприємство вже здійснило цього року та продовжуватиме закупівлі ліків, тепер за кошти державного бюджету, як централізована закупівельна організація", - пояснили в Міністерстві охорони здоров'я.

У закупівлях за кошти держбюджету-2019 буде також запроваджено постійний моніторинг цін кожної закупівлі медикаментів порівняно з цінами аналогічних позицій на ProZorro, тобто закупівель, що здійснюються на ринку України та з вартістю закупівлі минулого року.

Умови договорів передбачають також можливість захищати інтереси України в арбітражному суді, відповідно до положень арбітражних правил UNCITRAL (Комісії ООН з права  міжнародної торгівлі). Крім того, за новими правилами буде також упроваджено оновлені процедури фінансового контролю за рухом коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Genmab купує розробника протиракових препаратів ProfoundBio за $1,8 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА