17:02 30.04.2019

Дніпропетровська область забезпечена вакцинами від 10 інфекцій, а також отримала вакцину від сказу

2 хв читати
Дніпропетровська область забезпечена вакцинами від 10 інфекцій, а також отримала вакцину від сказу

Медичні заклади Дніпропетровській області на 100% забезпечені безкоштовними вакцинами, які необхідно робити дітям за календарем щеплень, це вакцини від 10 небезпечних інфекцій, повідомила керівник обласного центру здоров'я Алла Толчинська.

"Ми вакцинуємо від смертельно небезпечних інфекцій, гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, поліомієліту, гемофільної інфекції, коклюшу. Дуже важливо дотримуватися термінів, зазначених у календарі щеплень, щоб сформувався правильний імунітет", - розповіла А.Толчинська журналістам.

За її словами, в області один із найвищих показників в Україні за кількістю вакцинованих, але цього недостатньо, оскільки колективного імунітету немає за жодною небезпечною інфекцією.

"Деякі батьки думають: я свою дитину не вакцинуватиму, нехай це роблять інші. Вони не захворіють, тому і мій малюк у безпеці. Але це так не працює. Для колективного імунітету необхідно, щоб щепленими були 95% людей. А є діти, яким за станом здоров'я вакцинуватися не можна, ті, кому ще не прийшов час прищеплюватися за календарем. Тому від свідомого підходу інших залежить, чи уникнемо ми епідемій", - зазначила А.Толчинська.

У свою чергу, епідеміолог дитячої обласної лікарні Юлія Вербінська зазначила, що поширеною причиною відмови батьків від щеплень для дітей є міфи про якість вакцин, що поширюються в Інтернеті та медіа. "Зараз їх (вакцини) закуповує міжнародна організація ЮНІСЕФ на заводах, сертифікованих Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Вакцини однаково якісні і в Індії, і в Кореї, і у Франції", - додала вона.

Щоб зробити дитині безкоштовні щеплення, батькам слід звернутися до сімейного лікаря або педіатра.

Як зазначили в департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації, область також отримала понад 3 тис. доз вакцин для профілактики сказу. Ці ліки призначені для людей, які контактували або були покусані зараженими тваринами.

За словами чиновників, це перша партія вакцин. До кінця року поставки будуть продовжені.

"Медзаклади регіону отримали понад 3 тис. доз антирабічної вакцини для профілактики сказу серед дітей і дорослих. Їх виготовили у Франції за найвищими стандартами. Термін придатності вакцин - до 2021 року. Антирабічна вакцина потрібна людям, які контактували або були укушені шаленими або невідомими тваринами. Якщо її не ввести, то пацієнт помре", - повідомили в департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА