18:59 08.07.2019

Держзамовлення в медвишах у 2019 році становитиме 4,5 тис. місць

2 хв читати
Держзамовлення в медвишах у 2019 році становитиме 4,5 тис. місць

Міністерство охорони здоров'я України планує в 2019 році навчити за рахунок державного бюджету 4,509 тис. студентів, зокрема 4,464 тис. магістрів і 45 бакалаврів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, з такою пропозицією щодо обсягу держзамовлення для медичних університетів на поточний рік відомство звернулося до Мінекономрозвитку і торгівлі.

Зокрема, за фахом "Медицина" планується навчити 4 тис. магістрів, педіатрія - 351, стоматологія - 74, фармація та промислова фармація - 39.

При цьому МОЗ у 2019 році не планує держзамовлення на навчання за спеціальністю "медична психологія".

Крім того, цього року за кошти держбюджету буде підготовлено 45 бакалаврів, зокрема 35 за спеціальністю "медсестринство", 10 за спеціальністю "фізична терапія, ерготерапія".

Крім того, МОЗ передало до Міністерство освіти і науки пропозиції медичних вишів про максимальні обсяги держзамовлення в 2019 році в кожному університеті, тобто максимальна кількість місць, яку може забезпечити кожен медичний виш.

"Єдиний медуніверситет, який не подав офіційного легітимного звернення, - Одеський національний медуніверситет. Відповідно, в цьому виші на 2019 рік не передбачено жодного місця за держзамовленням", - зазначили в МОЗ.

Відомство нагадує: як і минулого року, бюджетні місця не закріплені за конкретними вишами, вони розподілятимуться за процедурою "широкого конкурсу". Це означає, що виші, до яких подали заяви більше абітурієнтів, отримають більше місць за держзамовленням.

Як повідомлялося, на початку липня шість медуніверситетів саботували Міжнародний іспит з основ медицини (IFOM), зокрема медфакультет Харківського національного університету ім. Каразіна, Івано-Франківський національний медичний університет, Буковинський державний медичний університет, Медичний інститут Сумського держуніверситету, Одеський національний медичний університет і Медичний факультет Ужгородського національного університету.

Велика частина студентів третього курсу за спеціальністю "медицина" 1 липня вперше здавали міжнародний іспит з основ медицини (IFOM) як частину Єдиного державного кваліфікаційного іспиту. Загалом іспит мали здати 12,877 тис. студентів-медиків із 21 вищого навчального закладу, з яких 8,010 тис. українських студентів і 4,439 тис. іноземних студентів - у веб-форматі і 428 російськомовних іноземних студентів - у письмовій (бланкової) формі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ситуація з туберкульозом залишається складною по всій країні, найбільший рівень захворюваності в п'яти областях

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА