14:48 17.07.2019

Справа проти директора ДЕЦ не матиме перспектив у суді - Супрун

2 хв читати
Справа проти директора ДЕЦ не матиме перспектив у суді - Супрун

Справа, відкрита проти директора держпідприємства "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я" (ДЕЦ) Тетяни Думенко, не матиме перспектив у суді, вважає в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Ця підозра політично мотивована, і думаю, що вона не матиме перспективи в суді", - сказала вона на брифінгу в Києві в середу.

Супрун повідомила, що перше слухання у цій справі в Печерському суді призначено на четвер, 18 липня.

"Правоохоронні органи, які нині переслідують директора ДЕЦ, захищають не справедливість, а інтереси тих, хто заробляє на нечесних способах реєстрації ліків", - сказала вона.

У свою чергу засновник експертної організації StateWatch Олександр Леменов висловив думку, що ДБР самостійно не розробляло цю справу.

"ДБР самостійно не розробляло цей кейс. Це очевидно, адже разом зі слідчим першого слідчого управління центрального апарату ДБР Іриною Петричук проходив також її колега та двоє представників СБУ - Дмитро Ловилов і Олександр Уткін. Саме останні два, очевидно, й були авторами - тими, хто приніс до ДБР ці матеріали", - сказав він.

Крім того, за словами Леменова, ця справа також пов'язана з директором ДБР Романом Трубою.

"Донедавна ДБР було розділене на дві зони впливу: одна - заступники, друга - директор, який керує територіальним управлінням. І останнім часом усі скандальні реєстрації відбувалися в Київському територіальному управлінні. Після того як директор ДБР Роман Труба перепідпорядкував собі перше слідче управління, яке займається службовими злочинами та корупцією, розпочалися справи проти Порошенка. Й цей слідчий - Ірина Петричук - саме з першого управління. Тому закликаю Романа Трубу, щоб він контролював роботу й законність дій роботи ДБР", - сказав він.

У свою чергу Думенко повідомила, що її обвинувачують у порушеннях, пов'язаних із розірванням нею договору оренди приміщень, які займав ДЕЦ протягом десяти років. Зокрема, за її словами, орендодавець усупереч договору завищував вартість оренди, проте ДЕЦ із цим не погодився і відмовився від оренди приміщення.

У свою чергу співголова комітету з охорони здоров'я Американської торговельної палати Борис Даневич відзначив позитивні зміни в системі реєстрації лікарських засобів і клінічних досліджень, які відбулися протягом останніх трьох років.

"За останні три роки в ДЕЦ тривають прогресивні трансформації. За оцінками компаній-членів Американської торговельної палати, рівень прозорості та ефективність роботи ДЕЦ зростає. Ми просимо правоохоронні органи бути неупередженими в цих справах", - сказав він.

Як повідомлялося, Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань вручили підозру директору Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я України Тетяні Думенко.

У МОЗ зазначили, що такі дії ставлять під загрозу діяльність ДЕЦ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА