15:25 06.08.2019

Інтеграція клініки "Борис" у медмережу "Добробут" розпочнеться з об'єднання служб швидкої допомоги

4 хв читати
Інтеграція клініки "Борис" у медмережу "Добробут" розпочнеться з об'єднання служб швидкої допомоги

Інтеграція клініки "Борис" у медичну мережу "Добробут" (обидві - Київ) розпочнеться з об'єднання їхніх служб швидкої допомоги.

Як повідомив генеральний директор медмережі "Добробут" Олег Калашников на прес-конференції в Києві, в об'єднаній службі буде 20 карет швидкої допомоги: 12 - з "Добробуту", вісім - із "Бориса".

За його словами, об'єднана служба здійснюватиме більше 30 тис. виїздів на рік. При цьому до об'єднання швидка допомога "Добробуту" здійснювала 22,775 тис. виїздів, швидка допомога "Бориса" - 7,4 тис. виїздів.

Об'єднаний ліжковий фонд "Добробуту" та "Бориса" становитиме 204 ліжка, зокрема 130 - у "Добробуті" (118 стаціонар, 12 реанімація) і 74 у "Борисі" (60 стаціонар, 14 реанімація).

Як зазначив Калашников, згідно з умовами, сторони не розголошують суми угоди.

Він також повідомив, що після об'єднання та розробки стратегії розвитку бренд "Борис", можливо, буде збережено.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Калашников уточнив, що об'єднана компанія збереже підписані на цей час "Борисом" декларації пацієнтів із сімейними лікарями і договір ТОВ "Борис" із Національною службою здоров'я України (НСЗУ), проте не планує розширювати свою участь у реформуванні меддопомоги первинної ланки та укладати нові декларації.

"Доки не буде вирішено питання зі співоплатою, ми не братимемо участі в реформуванні системи охорони здоров'я в запропонованому нині варіанті. Тарифи, які запропоновані Міністерством охорони здоров'я, украй низькі", - сказав Калашников.

Він також повідомив, що найближчим часом "Добробут" планує розвивати мережу в Києві, але за два-три роки не виключає експансії в регіони.

При цьому Калашников не виключив, що експансія в регіонах здійснюватиметься шляхом об'єднання або купівлі інших клінік і компаній.

"Розвинути компанію до того рівня, який ми собі уявляємо, без поглинання і купівель неможливо. Ми в будь-якому разі знаходитимемо якісь об'єкти, постійно провадимо якісь консультації на ці теми. Наприклад, мені подобається "Одрекс" в Одесі, але вони ще про це не знають, подобається "Інто-Сана", "Оберіг". Думаю, в регіональний розвиток ми йтимемо, найімовірніше, або через об'єднання, або через купівлі", - сказав він.

У свою чергу почесний президент клініки "Борис" Михайло Радуцький сказав, що рішення про продаж "Добробуту" почали обговорювати восени 2018 року.

"Дуже приємно, що мені запропонували залишитися почесним президентом "Бориса", бо це як дитина, якій віддав 28 років життя. Я б і надалі хотів мати відношення до компанії хоча б так", - сказав він.

Радуцький уточнив, що під час угоди з "Добробутом" залишилася юридична особа ТОВ "Борис", власники якої змінилися.

При цьому він відзначив перспективи розвитку в'їзного медичного туризму.

"Ми намагаємося робити так, щоб державна медицина була цікавою для інвестування. Вважаємо за необхідне на сьогодні підтримати президента (України Володимира Зеленського - ІФ), який сказав: "Україна повинна стати медичним брендом для пацієнтів", - сказав він.

Як повідомлялося, в травні 2019 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл на концентрацію медичної мережі "Добробут" і ТОВ "Борис" на ринку медичної допомоги в межах Києва та придбання компанією Satumco Limited частки в статутному капіталі ТОВ "Борис", яке забезпечує перевищення 50% голосів у компанії.

Розгляд справи щодо придбання кіпрською Satumco Limited, власником великої столичної приватної медичної мережі "Добробут", клініки "Борис" АМКУ розпочав у січні 2019 року.

Медцентр "Добробут" було створено у 2001 році, раніше мав філії в Донецьку та Ялті, однак тепер його активи зосереджені в Києві та розширені до великої мережі. Зокрема, нині вона включає станцію невідкладної допомоги, дитячі поліклініки на правому і лівому березі, поліклініки для дорослих на правому і лівому березі, стаціонар для дорослих і дітей, дитячу і дорослу хірургію, лікувально-діагностичний центр, клінічний центр "Добробут-онкологія", а також центр клінічної неврології, нейрореабілітації та відновлювальної медицини.

У січні 2018 року група інвесторів у складі інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" і акціонера української національної мережі оптик "Люксоптика" Олега Калашникова придбала у корпорації UBG (обидві - Київ) 80% мережі клінік "Добробут". Власником корпорації UBG був народний депутат Руслан Демчак (фракція "Блок Петра Порошенка"), який залишався власником 20% акцій мережі клінік.

Навесні 2015 року корпорація UBG виставила на продаж 20% "Добробуту", що належать їй. Тоді валовий дохід мережі оцінювався в $16,8 млн, прибуток - $1,145 млн, EBITDA - $3,3 млн.

Нині, згідно з держреєстром, у багатьох компаніях мережі (ТОВ МЦ "Добробут - невідкладна допомога" з виручкою за 2017 рік 38,5 млн грн, МЦ "Добробут-поліклініка" - 347,8 млн грн, МЦ "Добробут-стаціонар" - 48,9 млн грн, "Дитячий МЦ "Добробут" - 73,6 млн грн, МЦ "Добробут-дитинство" - 22,2 млн грн) компанії Satumco Limited належить 99%, а її бенефіціарами зазначені власник та голова "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа та акціонер української національної мережі оптик "Люксоптика" Калашников.

Клініку "Борис" було відкрито в 1993 році. У 2017 році її виручка збільшилася на 2,9% - до 155,6 млн грн, а чистий збиток становив 40,7 млн грн порівняно з чистим прибутком 21,3 млн грн роком раніше.

Нині, за даними держреєстру, кінцевим власником ТОВ "Борис" є Олег Калашников.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА