17:41 15.08.2019

Кабмін може розглянути питання входження чотирьох національних медзакладів до медреформи на наступному засіданні - Супрун

2 хв читати
Кабмін може розглянути питання входження чотирьох національних медзакладів до медреформи на наступному засіданні - Супрун

 Кабінет Міністрів може розглянути питання входження чотирьох національних медзакладів до медреформи і до єдиного медичного простору (ЄМП) на наступному засіданні.

Як написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, йдеться про Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії, Національну дитячу спеціалізовану лікарню "Охматдит" МОЗ України, Національний інститут раку та Інститут серця МОЗ.

Водночас вона повідомила, що на засіданні уряду, яке відбулося 14 серпня, питання автономізації цих клінік не було включено до порядку денного засідання.

"Ми підготували важливу постанову для автономізації цих закладів. Але на засіданні уряду її навіть не включили до порядку денного", - написала вона.

Супрун нагадала, що автономізація цих клінік має дозволити їм у 2020 році укласти договір із Національною службою здоров'я України (НСЗУ) і приєднатися до трансформації системи охорони здоров'я, ставши частиною єдиного медичного простору, доступного кожному пацієнтові.

"Опір цій конкретній постанові очолив колишній керівник Інституту серця — Борис Тодуров. Він уже 5-й місяць не підписує запропонований йому контракт, який містить суттєві вимоги щодо прозорості та звітності його діяльності як очільника установи МОЗУ. У результаті його активної діяльності постанову під різними приводами намагаються заблокувати і ще раз перенесли розгляд на уряді", - написала Супрун.

Також вона висловила впевненість, що завдяки підтримці прем'єр-міністра Володимира Гройсмана це питання буде розглянуто на наступному засіданні уряду.

"Національні заклади будуть автономізовані. Розпочнеться підготовка до укладення договорів із НСЗУ. Епоха вічних головних лікарів добігає кінця", - написала Супрун.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я очікує, що до реформи увійдуть і стануть частиною ЄМП медичні заклади Національної академії медичних наук України (НАМНУ), а також відомчі медичні заклади, зокрема медзаклади Міноборони та Нацгрвардії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА