19:20 16.08.2019

У Житомирській області до суду передали справу чотирьох лікарів, які не надали належного лікування постраждалому в ДТП підлітку

2 хв читати
У Житомирській області до суду передали справу чотирьох лікарів, які не надали належного лікування постраждалому в ДТП підлітку

У Житомирській області до суду передали справу чотирьох лікарів районної лікарні, яких обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов'язків, що спричинило смерть неповнолітнього, постраждалого в ДТП.

Як повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко у п'ятницю на сторінці в соцмережі Facebook, з’ясовано, що у травні 2015 року з місця ДТП бригада швидкої медичної допомоги до Центральної районної лікарні Червоноармійської райради доправила 16-річного місцевого жителя у важкому стані, з закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, травматичним шоком, множинними саднами голови, рук і ніг.

"Неповнолітнього, поміщеного у відділення інтенсивної терапії, того самого дня оглянув консиліум лікарів у складі чергового лікаря-хірурга, в.о. начмеда (вона завідувачка дитячого відділення – педіатр) та лікаря-анестезіолога. Однак наступного дня, під час чергування вже іншого лікаря-анестезіолога у відділенні інтенсивної терапії, стан хворого погіршився, та настала смерть", - зазначив Лисенко.

За результатами експертиз, проведених, зокрема і ГУ "Головне бюро судово-медичної експертизи Міністерства охорони здоров'я України", встановлено, що лікарі не виконали вимог клінічного протоколу надання медичної допомоги.

Зокрема, як інформують правоохоронці, неналежним чином проведено діагностику й обстеження, не поставлено вчасно правильний діагноз і потерпілого не госпіталізовано до спеціалізованого відділення стаціонару.

"Таким чином, трьох лікарів, які проводили консиліум щодо хворого, а також чергового лікаря-анестезіолога обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов’язків, що призвело до смерті пацієнта", - поінформував Лисенко.

Наразі обвинувальний акт стосовно лікарів у кримінальному провадженні за ч.2 ст.140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) направлено до суду.

Справу розглядатиме Червоноармійський районний суд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА