19:42 16.08.2019

НСЗУ готова закуповувати медпослуги з реабілітації та паліативної допомоги

2 хв читати
НСЗУ готова закуповувати медпослуги з реабілітації та паліативної допомоги

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) готова закуповувати за кошти держбюджету медичні послуги з реабілітації та паліативної допомоги, однак ці послуги не надаються службою на ринку, повідомив глава НСЗУ Олег Петренко.

"У нас є дуже велика мережа, яка надає одні й ті самі види послуг. Але є послуги, які ми готові купувати, але які не пропонуються на ринку. Це стосується, наприклад, реабілітації та паліативу, які входять до системи державних фінансових гарантій" , - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Петренко вважає, що власники медустанов і органи місцевого самоврядування повинні разом з НСЗУ формувати реалізацію державної політики, забезпечуючи, щоб медустанови відповідали вимогам НСЗУ і забезпечували доступ до необхідних населенню медичних послуг.

При цьому глава НСЗУ зазначив: "Є приклади фантастично успішних проектів, коли місцева влада працює разом з НСЗУ, виконує правила, однакові для всіх, щоб і суспільство, яке проживає на її території, отримало доступ до необхідних послуг".

"Такі громади розуміють, інвестують, цікавляться, роблять максимум кроків. Але є ті, хто говорить, що нічого не будуть робити. З такими доводиться працювати", - сказав він.

Зокрема, уточнив Петренко, НСЗУ і МОЗ провели роботу з керівництвом Херсонської області, переконавши його в необхідності вступу місцевих медустанов в реформу.

Як повідомлялося, на початку серпня депутати Херсонської облради прийняли рішення почати процес перетворення медустанов області в комунальні некомерційні підприємства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА