21:14 02.09.2019

У Луганській ОДА думають над спільним використанням для населення будівель обллікарні, орендованих для мобільного військового госпіталю

2 хв читати
У Луганській ОДА думають над спільним використанням для населення будівель обллікарні, орендованих для мобільного військового госпіталю

Голова Луганської обласної державної адміністрації Віталій Комарницький розглядає різні варіанти вирішення питання з наданням жителям Луганської області медичної допомоги в закладах охорони здоров'я третинного рівня.

"Зокрема, розглядається варіант спільного використання будівель Луганської обласної клінічної лікарні, які в 2016 році було передано в оренду під мобільний військовий госпіталь", - повідомляється в прес-релізі облдержадміністрації.

Як відомо, Луганська обласна клінічна лікарня (ЛОКЛ) до 2014 року мала в своєму складі 29 стаціонарних відділень, а сьогодні змогла розгорнути лише чотири відділення, які тимчасово перебувають на орендованих площах у складі міських лікарень: у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному та інших містах області. У травні 2015 року для потреб ЛОКЛ було передано хірургічний і психоневрологічний корпуси колишньої міської лікарні Сєвєродонецька.

У Луганській ОДА зазначають, що 4 березня 2016 року тодішній керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука особисто уклав із квартирно-експлуатаційним відділом міста Луганська (зараз розташований у місті Слов'янську Донецької області - ІФ) договір оренди цих корпусів для розміщення мобільного військового госпіталю терміном до 31 грудня 2016 року. Госпіталь розташований там і сьогодні (договір оренди між Луганською ОДА і Сєвєродонецькою квартирно-експлуатаційною частиною від 01 грудня 2017 року, пролонгований із 23 листопада 2018 року до 30 листопада 2019 року).

"ЛОКЛ як головний заклад із надання високоспеціалізованої медичної допомоги на сьогодні залишилася без власних приміщень", - наголосили в ОДА.

В адміністрації зазначили, що щорічна потреба населення Луганської області (три міста і 12 районів) лише у висококваліфікованій медичній допомозі в умовах обласної клінічної лікарні становить понад 12 тис. госпіталізацій.

"Сьогодні існує нагальна проблема надання високоспеціалізованої допомоги населенню при серцево-судинних, хворобах органів травлення, дихання, цукровому діабеті та інших ендокринних патологіях. Крім того, на території області сьогодні не надається належна допомога вагітним жінкам, породіллям, новонародженим дітям, недоношеним немовлятам", - розповіли в ОДА.

"Отже, доцільно термінове вирішення питання спільного використання орендованих будівель із поділом зон відповідальності, оскільки будівництво нової лікарні - це довгостроковий і дорогий процес, який займе приблизно три роки, а наразі немає навіть проекту будівництва. Керівництво Луганської обласної державної адміністрації налаштоване на вирішення цього питання з урахуванням інтересів обох сторін", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА