10:10 05.09.2019

"ОПЗЖ" і "Батьківщина" зареєстрували у ВР законопроекти про скасування чинної медреформи та впровадження "страхової медицини" - Супрун

2 хв читати
"ОПЗЖ" і "Батьківщина" зареєстрували у ВР законопроекти про скасування чинної медреформи та впровадження "страхової медицини" - Супрун

Представники партії "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") і "Батьківщина" зареєстрували у Верховній Раді законопроекти, що передбачають скасування трансформації системи охорони здоров'я та впровадження обов'язкового медичного страхування, повідомила колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

За її словами, законопроект №1114 від 29 серпня 2019 року "Про визнання таким, що втратив чинність, закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування", авторами якого є депутати Наталія Королевська, Нестор Шуфрич і Вадим Рабінович, означає скасування всіх змін, упроваджених у рамках реформи.

"Закон, який хочуть скасувати, є ключовим у трансформації системи охорони здоров‘я. Саме з його ухвалення розпочалося системне впровадження змін у медицині. Його скасування означатиме скасування змін для 28 мільйонів українців, які підписали декларації, для десятків тисяч лікарів і медсестер, які почали працювати в нових умовах із гідною оплатою праці, знищення незалежної Національної служби здоров’я України", - написала вона.

Другий законопроект №1178 від 29 серпня 2019 року "Про фінансове забезпечення охорони здоров‘я та загальнообов’язкове медичне страхування в Україні", авторами якого є Юлія Тимошенко та Валерій Дубіль, за словами Супрун, є популістським.

"Закон пропонує впровадження обов‘язкового медичного страхування. Ми неодноразово пояснювали, що обіцянки "страхової медицини" - це популізм, спроба створити ілюзію турботи про здоров‘я українців та зберегти контроль над коштами платників податків. Дивним чином ідеї українських борців за "страхову медицину" збігаються саме з російською моделлю. Моделлю, де немає ринку, вибору та конкуренції, тому й немає якості послуг. Змінивши систему фінансування охорони здоров‘я на "страхову", Росія лишила "совок" там, де пацієнт отримує послуги. Таку систему хочуть розвинути і в Україні", - написала вона.

Супрун також зазначила, що "депутати, які підтримають ці законопроекти, фактично підпишуть угоду про знищення чітких та прозорих гарантій у системі охорони здоров‘я, а отже, свідомо нанесуть шкоду здоров’ю українців. У політичного керівництва держави і представників монобільшості має вистачити розуму цього не допустити".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА