19:27 06.09.2019

"Голос" розробив законопроекти для забезпечення МОЗ інструментами зниження цін при бюджетних закупівлях ліків

2 хв читати
"Голос" розробив законопроекти для забезпечення МОЗ інструментами зниження цін при бюджетних закупівлях ліків

Законопроекти для забезпечення національного закупівельного агентства ДП "Медичні закупівлі України" (МОЗ) інструментами, які дадуть змогу закупнику домагатися зниження цін при бюджетних закупівлях ліків, розробила фракція "Голос" у Верховній Раді.

Про це повідомила журналістам експерт з інтелектуальної власності Оксана Кашинцева в Києві в четвер.

"Багато юристів працюють над пакетом законопроектів, який ви побачите, який представить "Голос" і який зможе запустити для МОЗУ можливість, зокрема, ввозити міжнародні упаковки й укладати довгострокові договори" - сказала вона.

Кашинцева зазначила, що наразі МОЗ не має можливості застосовувати низку інструментів, доступних міжнародним організаціям. Зокрема, якщо міжнародні організації можуть закуповувати великі обсяги для різних країн, що гарантують зниження цін, то національний закупник не може закуповувати такі обсяги, оскільки працює лише для потреб України.

"У міжнародних організацій багато інструментів, що дають можливість знижувати ціну, і яких не має наш МОЗ. Ми сподіватимемося, що зміни, які буде подано в пакеті законодавчих ініціатив "Голосу", буде ухвалено", - наголосила експерт.

Як повідомлялося, з 2015 року й до сьогодні закупівлю ліків і медвиробів за державними програмами за кошти держбюджету здійснювали три міжнародні організації: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) і британське закупівельне агентство Crown Agents.

МОЗ 25 жовтня 2018 року зареєстрував ДП "Медичні закупівлі України" (МОЗ) - централізоване агентство медичних закупівель, що спеціалізується на закупівлі лікарських засобів і медичних виробів. МОЗ отримав статус центральної закупівельної організації та розпочне роботу з закупівлями на основі рамкових угод, що значно полегшить роботу регіональних замовників.

У 2019 року в рамках пілотного проекту та запуску програми ProZorro Market ДП "Медичні закупівлі України" приєдналося до формування та адміністрування Е-каталогів у частині товарів медичного призначення. Наразі в Е-каталогах можна придбати медичні вироби (вату, перев'язувальні матеріали, рукавички, бахіли) і лікарські засоби (левофлоксацин, клексан, натрію хлорид, сибазон).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА