15:49 10.09.2019

Асоціація "ЕСО здоров'я України" запускає програму для ефективного управління медичними закладами

2 хв читати
Асоціація "ЕСО здоров'я України" запускає програму для ефективного управління медичними закладами

 Асоціація "ЕСО здоров'я України" запускає п'ятирічну програму для ефективного управління медичними закладами "Впровадження регіональних систем ефективного управління мережами медзакладів в умовах децентралізації на основі ціннісно-орієнтованого підходу до медичного догляду", повідомив голова правління асоціації Євген Прилипко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Ми зараз із асоціацією експертів розпочинаємо велику програму. Я вважаю, що вона триватиме приблизно п'ять років", - сказав він.

За словами експерта, програма складатиметься з декількох етапів. "Перший - мотиваційне середовище. Необхідно пройти цей шлях, щоб кожен з учасників процесу розумів - що, для чого, вигоду від цифровізації і від впроваджень. Наразі такого немає. У нас є керівники лікарень, є лікарі, є органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, власники медзакладів. Усі вони мають зрозуміти свою вигоду від процесів, щоб цілою командою рухатися далі. Другий етап - система навчання і впровадження. І підвищення ефективності та якості як результат. Цих три етапи можна розділити на п'ять років - це той період часу, який ми беремо на себе, щоб допомогти медичним закладам встати на ноги з найменшими втратами", - сказав він.

Прилипко також зазначив, що презентація проекту відбудеться наприкінці вересня.

"Перший етап ми розпочнемо з прес-конференції 24 вересня, де разом з експертами повністю презентуємо проект. Мета - об'єднати досвід, обмінятися даними на підставі результатів пілота у Полтавській області. Після цього 25 вересня ми проведемо семінар у Полтаві, який включатиме тур медзакладами, щоб наочно побачити, як все відбувається. Також ми проводитимемо комплексні тренінги для закладів і для їхнього керівництва", - сказав він.

Експерт не виключив можливості об'єднання цього семінару з медичним форумом, ініційованим міністром охорони здоров'я Зоряною Скалецькою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА