18:58 19.09.2019

Суд у Києві почав обирати запобіжний захід підозрюваному заввідділення Інституту раку, але оголосив перерву через клопотання захисту про відвід

2 хв читати

 Голосіївський райсуд Києва в четвер увечері розглядає клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу одному з підозрюваних лікарів у провадженні щодо зловживань в Національному інституті раку (НІР), повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

"У клопотанні прокурор просить застосувати до підозрюваного, який обіймає посаду завідувача поліклінічного відділення НІР, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - написала Максимець на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Водночас, додала вона, під час засідання адвокат підозрюваного спочатку заявив клопотання про порушення правил територіальної підсудності, в чому суд із ним не погодився і відмовив, "а другим клопотанням адвокат заявив про відвід судді, що, на думку прокуратури, є спробою затягнути процес".

"Зараз суд оголосив перерву в засіданні для вирішення питання про відвід. Про дату та час засідання буде повідомлено додатково", - додала Максимець.

Як повідомлялося, 16 серпня під час проведення слідчо-оперативних заходів у Національному інституті раку правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди у громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб'єктів господарювання за перемогу в процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків і медикаментів для потреб Інституту раку.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службових приміщеннях Інституту раку й за місцем проживання фігурантів було вилучено документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності.

17 вересня прокуратура міста Києва повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інституту раку та лікарю-онкологу. Їм інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 184 (порушення права на безоплатну медичну допомогу) і ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА