19:02 20.09.2019

Виробник препаратів крові Biopharma відкрив завод-фракцінатор на Київщині

2 хв читати
Виробник препаратів крові Biopharma відкрив завод-фракцінатор на Київщині

Виробник препаратів крові Biopharma ввів в експлуатацію завод-фракцінатор у Білій Церкві (Київська обл.), який є єдиним таким заводом у Східній Європі.

Голова ради директорів групи компаній Biopharma Костянтин Єфименко під час офіційного відкриття заводу в п'ятницю повідомив, що компанія планує увійти до топ-5 виробників крові у світі.

Завод вироблятиме альбумін (препарат для відновлення і підтримки циркуляції крові при пораненнях і травмах), імуноглобулін (білки крові) та фактор VIII (препарат для хворих на гемофілію). Потужність переробки становить від 250 тис. до 1 млн л плазми на рік.

На заводі встановлено обладнання світових виробників галузі: Stilmas, Olsa, GEA Westfalia, General Electric healthcare, Pall, Steriline.

За попередніми оцінками компанії, завдяки такому виробництву за найближчі п'ять років можна збільшити експортний потенціал із $15 млн до $200 млн. Крім того, виробництво дасть змогу здешевити закупівлі препаратів крові за рахунок вітчизняних лікзасобів і заощадити майже $100 млн. Також удвічі збільшиться обсяг податків від Biopharma до місцевого та державного бюджетів і досягне 300 млн грн на рік.

"Biopharma увійде до топ-5 фармвиробників препаратів плазми крові. Biopharma це про долю світового ринку. Завдяки новому виробництву ми зможемо врятувати життя тисячам людей. Це ставить Україну на один рівень із такими країнами як США, Австрія, Німеччина й дає змогу Україні виходити на світовий ринок із медичними препаратами, виробництво яких потребує власної науково-дослідної бази, високої культури виробництва, розвитку інфраструктури донорства за найвищими стандартами", - сказав Єфименко.

Засновник холдингової компанії UFuture і фонду K.Fund Василь Хмельницький, який є одним з інвесторів інноваційного заводу Biopharma, наголосив, що вітчизняні препарати будуть у рази дешевше імпортних.

"Ми створили завод, на якому медикаменти будуть дешевші, ніж іноземні аналоги. Україна зможе дешевше купувати ліки і рятувати життя. Крім того, побудувавши завод, ми платитимемо сотні мільйонів податків. Україні потрібно створювати умови для того, щоб молодь не виїжджала працювати до інших країн", - зазначив Хмельницький.

Як повідомлялося, будівництво і пуско-налагоджувальні роботи тривали близько чотирьох років. Загалом компанія інвестувала в будівництво заводу понад $75 млн.

Імунобіологічна фармацевтична компанія Biopharma входить до десятки найбільших українських виробників лікарських препаратів. Випускає більше ніж 20 імунобіологічних препаратів із плазми донорської крові, препарати, отримані за технологією рекомбінантних ДНК, і пробіотики.

У 2015 році компанія інвестувала $3,5 млн у реконструкцію Сумського обласного центру крові, який наразі забезпечує заготівлю 98,2% донорської крові та її компонентів у регіоні.

До групи компаній Biopharma входять ТОВ "Біофарма-інвест", ТОВ "Біофарма-плазма-інвест", ТОВ "Біофарма плазма", ТОВ "ФЗ "Біофарма".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА