14:59 23.09.2019

Кількість нещеплених дітей у навчальних закладах Києва за рік зменшилася майже удвічі - КМДА

2 хв читати
Кількість нещеплених дітей у навчальних закладах Києва за рік зменшилася майже удвічі - КМДА

Завдяки спільним зусиллям батьківської громади, київських педагогів і медиків кількість нещеплених дітей у столичних навчальних закладах за рік зменшилася майже удвічі, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Аналіз щеплень здійснено на підставі довідок, виданих у медичних закладах батькам дітей. Наразі нещеплених дітей у школах Києва – 6,7%, у садочках – 9,6%, включно з учнями та вихованцями, яким вакцинація протипоказана", - йдеться в оприлюдненому в понеділок повідомленні.

Однак, додають у КМДА, медики стверджують, що незважаючи на таку позитивну тенденцію, 16% нещеплених дітей, які щодня відвідують школи, дитячі садочки, різноманітні гуртки та секції, – досить великий показник. Тому небезпека спалаху вакцинокерованих інфекційних хвороб у дитячих колективах зберігається на високому рівні.

Департамент охорони здоров'я та департамент освіти і науки КМДА рекомендують усім батькам, діти яких ще не отримали планових щеплень, подбати про здоров'я своїх дітей і здійснити процедуру вакцинації, попередньо отримавши консультацію у сімейного лікаря. Це суттєво вплине на створення колективного імунітету в цілому й убезпечить здоров'я дитини.

Звертаємо увагу батьків, що згідно із законами України з метою запобігання захворюванням на туберкульоз, дифтерію, кашлюк, правець та кір у країні профілактичні щеплення є обов'язковими.

"Відповідно до ст. 15 закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволено. Якщо дитина не має щеплень, батьки мають право вибрати альтернативну форму навчання. Навчальні заклади Києва готові забезпечити доступ до якісної освіти всім учням за індивідуальною траєкторією", - йдеться у повідомленні.

У КМДА також нагадали, що за календарем щеплень діти до шести років мусять мати щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту та краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і Хіб-інфекції. У шість років дітям роблять ревакцинацію проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА