18:14 24.09.2019

Деякі працівники МОЗ України заявляють про блокування роботи певних напрямів новим керівництвом відомства

3 хв читати
Деякі працівники МОЗ України заявляють про блокування роботи певних напрямів новим керівництвом відомства

Деякі працівники Міністерства охорони здоров'я заявляють про блокування роботи певних напрямів новим керівництвом відомства, звернулися з відкритим листом до прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Як повідомила на сторінці у Facebook директор директорату медичних послуг МОЗ Оксана Сухорукова, останні три з половиною тижні у міністерстві не підписують документів щодо закупок і постачання ліків для важкохворих пацієнтів, блокують закупівлі автомобілів екстреної медичної допомоги в пілотних регіонах.

Крім того, за її словами, МОЗ призупинило процес автономізації Інституту раку, Інституту серця, "Охматдиту", Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, медичні послуги в яких із 2020 року мають стати доступними в рамках Програми медичних гарантій (ПМГ) відповідно до закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення".

"Блокуються усі нормативні акти, необхідні для вчасного запуску наступного етапу медичної реформи на рівні амбулаторної та спеціалізованої медичної допомоги. Блокуються усі нормативні документи і рішення для нормальної роботи Національної служби здоров'я України, а це - забезпечення нормальної роботи та фінансування понад 1 тис. медичних закладів первинки і програми "Доступні ліки", - зазначає Сухорукова.

За її словами, крім того, останнім часом МОЗ "не затверджує реєстр цін на препарати, що входять до Національного переліку основних лікарських засобів", що дало б змогу уникнути завищення цін на лікарські засоби, що закуповують медзаклади самостійно через систему ProZorrо.

Як повідомляє Сухорукова, деякі працівники МОЗ звернулися з відкритим листом до прем'єр-міністра Олексія Гончарука, в якому заявили: "Дії нового керівництва МОЗ ставлять під загрозу продовження реформи охорони здоров'я в Україні".

Крім того, вона заявила про тиск на керівництво директоратів відомства.

"Для того, щоб вам запропонували звільнитися "по-хорошому", досить просто мати власну думку і силу волі захищати закон і зміни, які мають стати відчутними для всіх українців якнайшвидше. Нам прямо кажуть, що тепер треба працювати "по понятіях". Своїм відкритим листом до керівника уряду ми також хочемо привернути увагу президента і парламенту до того, що обіцяні українцям зміни фактично на межі зриву", - зазначила вона.

Як повідомляють джерела в Міністерстві охорони здоров'я, в понеділок, 23 вересня, заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук на нараді працівників директорату медичних послуг заявив про незгоду з діями керівництва директорату, зокрема з діями Сухорукової. При цьому заступник міністра наголосив на незмінності курсу на трансформацію системи охорони здоров'я і зазначив, що керівництво МОЗ не планує звільнення працівників відомства, однак має намір переглянути їхній функціонал і посадові обов'язки.

Аудіозапис наради оприлюднено на одному з інтернет-ресурсів.

Нині міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька перебуває в США, де бере участь у роботі Генеральної Асамблеї ООН.

За інформацією радника міністра Дмитра Раімова, МОЗ ухвалило рішення про аудит діяльності всіх працівників відомства й оцінки їхньої ефективності згідно з чинним законодавством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА