17:31 27.09.2019

СБУ повідомила міністру охорони здоров'я про ознаки корупції в поданих на підпис документах про закупівлю "швидких" на 100 млн грн

2 хв читати
СБУ повідомила міністру охорони здоров'я про ознаки корупції в поданих на підпис документах про закупівлю "швидких" на 100 млн грн

Служба безпеки України повідомила міністру охорони здоров'я про ознаки корупції, виявлені в поданих нею на підпис документах про закупівлю автомобілів швидкої допомоги на суму 100 млн грн, повідомила міністр Зоряна Скалецька.

"СБУ повідомила мені, що документи, які мені надали на підпис, мають ознаки корупції (розтрати) на 100 млн грн. Про це кілька тижнів тому я повідомила департаменти охорони здоров'я в областях", - написала вона в мережі Facebook.

Водночас міністр повідомила, що аудит у МОЗ все-таки буде. "За його результатами найкращі, найефективніші працівники залишаться працювати на державу і український народ. Хто за картинкам ховає неефективність і бездіяльність - на вихід", - сказала вона.

Міністр запевнила, що робота міністерства відбувається у звичайному режимі.

"Внутрішня сварка між одним із моїх заступників та частиною колективу відомства не впливає на те, щоб "швидка" доїхала до пацієнта вчасно, були ліки, готувались закони. Ми всі працюємо. Громадянам немає про що турбуватись", - наголосила Скалецька.

Як повідомлялося, раніше радник міністра охорони здоров'я Дмитро Раімов повідомив, що правоохоронці поінформували керівництво МОЗ про виявлені порушення на суму 100 млн грн під час закупівлі автомобілів швидкої допомоги.

За інформацією, озвученою Раімовим, на початку вересня МОЗ отримало листа від СБУ України щодо блокування постачань автомобілів швидкої допомоги. Згідно з даними СБУ, в процесі аналізу даних єдиної електронної системи закупівель ProZorro було виявлено, що вимоги до автомобілів швидкої допомоги були прописані попереднім керівництвом МОЗ так, щоб вимогам могли відповідати лише автомобілі, які постачає на територію України єдиний постачальник або афілійовані з ним структури.

Зокрема, йшлося про закупівлю 237 автомобілів швидкої допомоги типу "В" на загальну суму 559 млн грн і 59 автомобілів типу "С" на загальну суму 181,8 млн грн.

Крім того, МОЗ заявило про перевірку НДСЛ "Охматдит", держпідприємства "Медичні закупівлі України" та Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин. За інформацією джерел у МОЗ, перевірка цих медзакладів ініційована низкою громадських організацій, але у відомстві не уточнюють, яких саме.

Минулого тижня деякі працівники МОЗ заявили про блокування роботи певних напрямів новим керівництвом відомства і звернулися з відкритим листом до прем'єр-міністра Олексія Гончарука. За їхньою інформацією, останні три з половиною тижні в міністерстві не підписують документів щодо закупівель і постачання ліків для важкохворих пацієнтів, а також блокують закупівлі автомобілів екстреної медичної допомоги в пілотних регіонах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА