19:33 10.10.2019

НСЗУ оплачуватиме лікування гострого мозкового інсульту за підвищеним тарифом

2 хв читати
НСЗУ оплачуватиме лікування гострого мозкового інсульту за підвищеним тарифом

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) з квітня 2020 року, в рамках програми медичних гарантій, буде оплачувати лікування гострого мозкового інсульту за підвищеним тарифом - 19,5 тис. грн.

Згідно з повідомленням на сайті НСЗУ, в загальному переліку лікування гострого мозкового інсульту визначено як пріоритетна послуга.

Доктор медичних наук член-кореспондент Академії медичних наук (АМН України), лікар-нейрохірург, президент ГО "Українська асоціація боротьби з інсультом" професор Микола Поліщук зазначив, що питання лікування гострого мозкового інсульту вимагає особливої уваги.

"Наша асоціація провела моніторинг 500 відділень українських лікарень, які приймають пацієнтів з інсультами. Виявилося, що 300 з них не мають належних методів для нейровізуалізації і лікування таких хворих. Невчасно поставлений діагноз призводить до фатального лікування, в результаті якого пацієнт з інсультом гине", - процитувала прес-служба Поліщука.

Зі свого боку заступник глави НСЗУ Оксана Мовчан підкреслила, що лікування інсульту буде пріоритетним напрямом.

"Програма медичних гарантій з 2020 року запрацює в повному обсязі. До гарантованого пакета увійдуть послуги на всіх рівнях медичної допомоги. Лікування гострого мозкового інсульту є одним з чотирьох пріоритетів, яким приділятиметься особлива увага", - сказала вона.

За словами Мовчан, лікарня, в якій лікують інсульти, повинна бути оснащена відповідним медичним обладнанням для встановлення правильного діагнозу.

"Для успішного лікування пацієнта з інсультом лікарня повинна вчасно діагностувати інсульт, а це неможливо без засобів нейровізуалізації (КТ, МРТ), і почати лікування в межах терапевтичного вікна", - пояснила заступник голови НСЗУ.

Повідомляється також, що тариф за пролікований випадок інсульту складе 19,5 тис. грн. У рамках тарифу покривається підтвердження діагнозу, саме лікування, включно з ліками з Національного переліку (окрім тих, що закуповуються за окремою програмою МОЗ), і реабілітація в гострому стані.

"Цей тариф майже в тричі вищий, ніж був середньозважений тариф на лікування інсульту за рахунок медичної субвенції", - зазначила Мовчан.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА