17:55 25.11.2019

Голова НСЗУ написав заяву про звільнення

2 хв читати
Голова НСЗУ написав заяву про звільнення

Голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Олег Петренко написав заяву про звільнення з посади.

"Я сьогодні написав заяву про звільнення з посади голови Національної служби здоров'я України. За власним бажанням", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook у понеділок.

За словами Петренка, причиною його рішення є "дуже різні фундаментальні цінності з командою, яка наразі працює над трансформацією системи охорони здоров'я".

"Це заважає працювати і мені, і їм. Відсутність єдиного розуміння мети, складності процесів, спільної відповідальності та постійний пошук простих рішень у складних питаннях не допомагає знаходити спільну мову і постійно стає каменем спотикання", - написав він.

Петренко наголосив: його рішення "дасть новій політичній команді можливість зробити це інакше, ніж робив і щодня роблю це я".

За його словами, НСЗУ "точно не має бути "бухгалтерією" при Міністерстві охорони здоров'я", і сказав, що більше поки що не коментуватиме своє рішення.

Водночас Петренко зауважив, що трансформацію системи вже не зупинити. "Зміни проросли на місцях, запустивши процеси й очікування на всіх рівнях системи. Головне ми точно зробили: дали зрозуміти, що реальні зміни можливі. Справжні. В інтересах споживачів медичних послуг і медичного персоналу", - сказав він.

Петренко також зазначив, що наразі НСЗУ - "це жива структура з впровадженими і налаштованими процесами на всіх рівнях, з людським обличчям і натхненним серцем".

"Це організація, яка здатна планувати і здійснювати задумане: первинка та реімбурсація - тому живе підтвердження. Це потужна команда справжніх професіоналів, які розробили першу в Україні програму медичних гарантій. І які здатні втілити її в життя в повному обсязі в 2020 році", - - заявив він.

Петренко акцентував увагу на тому, що програму медичних гарантій (ПМГ) за розрахунками, тарифами, пакетами послуг розроблено, а держбюджет-2020 ухвалено.

"НСЗУ має стати єдиним національним стратегічним закупником медичних послуг і лікарських засобів за ПМГ, з однаковими для всіх правилами й прозорим розподілом коштів. Це і є один із видів загальнообов'язкового солідарного медичного страхування. Так це працює в багатьох розвинених країнах. І тільки в такому статусі ми зможемо відповісти на виклики, що стоять перед системою охорони здоров'я України", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА