19:14 05.12.2019

ВР має намір надати право безоплатної меддопомоги в лікувальних закладах силових структур

2 хв читати
ВР має намір надати право безоплатної меддопомоги в лікувальних закладах силових структур

Верховна Рада має намір надати право безоплатної медичної допомоги в закладах охорони здоров'я Міністерства оборони, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Міністерстві внутрішніх справ та інших виконавчих органах влади, які здійснюють керівництво військовими формуваннями.

За відповідний законопроект №1198 "Про внесення зміни до статті 13 закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб з інвалідністю внаслідок війни" в першому читанні проголосували 313 народних депутатів.

Так, право безоплатної меддопомоги в закладах охорони здоров'я отримають учасники бойових дій на територіях інших держав, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов'язаних з перебуванням у цих державах.

Поширюється право також на військовослужбовців (резервістів, військовозобов'язаних) ЗСУ Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби та інших, які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, отриманих під час участі в АТО, у заходах зі забезпечення нацбезпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Луганській та Донецькій областях.

За словами голови комітету з питань соцзабезпечення Галини Третьякової, пропонується, щоб законопроект набув чинності 1 січня 2021 року. Вона зазначила, що це обумовлено даними Міноборони, згідно з якими середня вартість витрат на лікування осіб з інвалідністю 1 та 2 групи в закладах охорони здоров'я системи Міноборони в 2019 році становила приблизно 10 тис. грн. Орієнтовна кількість осіб з інвалідністю 3 групи внаслідок війни, на яких поширюватиметься безоплатна меддопомога, становить 4,3 тис. осіб.

Отже, на лікування додатково необхідно 43 млн грн. Ці кошти не передбачені в законі про держбюджет на 2020 рік, тому законопроект пропонується з 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА