14:05 06.12.2019

Голова директорату МОЗ Литовченко заявила про звільнення

2 хв читати
Голова директорату МОЗ Литовченко заявила про звільнення

 Голова директорату стратегічного планування та євроінтеграції Міністерства охорони здоров'я Ірина Литовченко повідомила, що планує звільнитися з МОЗ до кінця року.

"До кінця року я залишу міністерство. Причина - ціннісні й світоглядні розбіжності, які роблять неможливою подальшу роботу в Міністерстві охорони здоров'я", - повідомила вона у Facebook.

Крім того, Литовченко зазначила, що її команда також планує припинити роботу в Міністерстві охорони здоров'я.

"Вони так само не можуть більше терпіти постійні приниження та неадекватність того, що тут відбувається. При цьому вони залишаться у реформах та будуть розбудовувати державу в інших держорганах, де цінуватимуть їх професійність, відповідальність та ініціативність. Шкода, що прем'єр-міністр, незважаючи на всі сигнали, продовжує вірити брехні про "продовження реформи", - написала вона.

За словами Литовченко, приводом для такого рішення стала вказівка від керівництва видалити з сайту Міністерства охорони здоров'я "абсолютно всі згадки про попередню політичну команду - новини, фотографії, відео".

"Можливо, хтось щось не так зрозумів і просили зовсім не про це, але доручення нікому не здалося дивним. Ще на першому чи другому тижні роботи цього міністра мене примусили переписувати всі протоколи міжнародних зустрічей та довідки про попередню співпрацю, щоб ніде не було згадано прізвища Супрун, "бо Зоряна нервує", - написала вона.

"Працювати з тим, хто змушує тебе брехати країні, - це приниження власної гідності та професіоналізму", - додала Литовченко.

Вона також зазначила, що "вже три місяці в міністерстві немає затвердженого розподілу повноважень між заступниками міністра. Відсутні стратегічні напрями та пріоритети, через це відбувається постійний хаос. Паралельно міністерство обростає все більшою кількістю персонажів із неоднозначною репутацією, які чекають на можливість відірвати шматочок державного бюджету: Тодуров, Запорожан, Амосова, Довганчин, Хобзей, Рижак, Чумак".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА