15:52 11.12.2019

Регламентний комітет ВР звернеться до НАЗК у зв'язку з погрозами депутаткам фракції "Голос"

2 хв читати
Регламентний комітет ВР звернеться до НАЗК у зв'язку з погрозами депутаткам фракції "Голос"

Регламентний комітет Верховної Ради ухвалив рішення звернутися до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) щодо погроз у бік народних депутаток від фракції "Голос" Ольги Стефанишиної та Олександри Устінової.

"Регламентний комітет парламенту ухвалив рішення звернутися до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо ситуації, яка сталася на засіданні комітету з питань здоров’я нації. Таке рішення підтримали більшість депутатів Комітету з питань регламенту під час розгляду звернення від депутаток Ольги Стефанишиної та Олександри Устінової", - повідомляє прес-служба партії "Голос".

Уточнюється, що йдеться про засідання комітету з питань здоров'я нації, на якому депутаткам "Голосу" погрожували фізичною розправою через законопроект №2089 про зниження цін на ліки.

"Такі випадки тиску і погроз не повинні повторитися. Бо вчора це сталося з нами, а завтра може трапитися з будь-яким іншим народним депутатом. Ані фармбізнес, ані будь-який інший бізнес не повинен тиснути на народних депутатів і просувати на засіданнях парламентських комітетів свої інтереси. І такі факти тиску та конфлікту інтересів мають розглядати правоохоронні органи. Чекатимемо тепер на реакцію НАЗК", - заявила співавторка законопроекту Стефанишина.

У "Голосі" також зазначають, що звернення до Генеральної прокуратури, зроблене за фактом погроз іще два тижні тому, досі залишається без реакції.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування направив на доопрацювання законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення доступності лікарських засобів, що дозволяє, зокрема, паралельний імпорт ліків (№2089).

Законопроект №2089 від 6 вересня 2019 року передбачає розширення доступності якісних і дешевих лікарських засобів для громадян України, обмеження монопольного становища виробників оригінальних лікарських засобів, але без порушення їхніх прав, імплементацію до чинного законодавства найкращих практик балансування режимів "ексклюзивності даних", "положення Болар", патентної ув'язки та примусового ліцензування.

Крім того, законопроект має забезпечити імплементацію в національне законодавство відповідних положень Угоди про асоціацію між Україною-ЄС.

28 листопада Стефанишина й Устінова заявили, що екс-радник міністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької Олександр Чумак під час розгляду законопроекту почав погрожувати депутаткам, через що, на їхню думку, комітет у результаті не підтримав законопроекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА