09:55 24.01.2020

У китайській провінції Хубей у зв'язку з поширенням нового типу пневмонії закрили 13 міст

2 хв читати

Для запобігання подальшому поширенню пневмонії, спричиненої новим типом коронавірусу, влада провінції Хубей вирішила закрити, крім Ухані, ще 12 міст, повідомляють ЗМІ.

У самому місті Ухані, що є адміністративним центром Хубей, за розпорядженням міського уряду для скорочення переміщення людей закрито автомобільний тунель під річкою Янцзи, на діючих поки що мостах через річку встановлено тепловізори, всі пішоходи і водії транспортних засобів зобов'язані пройти перевірку на предмет підвищеної температури.

Влада міста, повідомляють місцеві ЗМІ, розглядає питання про термінове будівництво або ж виділення однієї з наявних лікарень на 1 тис. ліжко-місць спеціально для хворих новим типом пневмонії. Раніше мер міста повідомляв, що в міських медзакладах для хворих вже передбачено 4,3 тис. ліжко-місць.

За даними держкомітету КНР з охорони здоров'я, кількість хворих на пневмонію, викликану новим типом коронавірусу в Китаї, станом на 00:00 годину п'ятниці досягла 830 осіб, летальний результат зафіксовано у 25 випадках. Із загальної кількості хворих 177 осіб перебувають у важкому стані, 24 смертних випадки припадають на провінцію Хубей, один - на провінцію Хебей, йдеться в офіційному бюлетені відомства.

По два хворих виявлено в Гонконзі, одного - на Тайвані.

За даними держкомітету КНР у справах охорони здоров'я, три хворих на пневмонію нового типу виявлено в Таїланді, по два - у В'єтнамі та Японії, по одному - в Південній Кореї, Сінгапурі та США.

Водночас, за повідомленнями з місць, в різних провінціях Китаю стає дедалі більша кількість виявлених випадків захворювання. Також надійшла інформація, що в провінції Хейлунцзян, котра межує з Росією, зафіксовано смертельний випадок, який не увійшов до статистики держкомітету.

У грудні в китайському місті Ухань (провінція Хубей) було зареєстровано спалах пневмонії. Пізніше з'ясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу. Спочатку було зроблено висновок, що вірус не передається від людини людині, проте пізніше його було спростовано, і захворювання віднесено до розряду інфекційних.

В Ухані вжито екстрених заходів для боротьби з поширенням інфекції. З четверга припинено авіаційне, залізничне та інше транспортне сполучення з Уханем, зупинено рух міського транспорту. Влада провінції Хубей зажадала від всіх відомств припинити проведення не викликаних нагальною потребою нарад і зборів, закликали населення Ухань утримуватися від проведення масових заходів, включаючи сімейних, незважаючи на те, що на 25 січня припадає "Свято весни" - Новий рік за місячним календарем, найповажніше у Китаї свято.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА