10:46 07.02.2020

В Україні дефіцит захисних масок - МОЗ

2 хв читати
В Україні дефіцит захисних масок - МОЗ

 Міністерство охорони здоров'я України під час селекторної наради з керівниками обласних департаментів охорони здоров'я та зустрічі з виробниками хірургічних масок і їх постачальниками відзначає проблему дефіциту масок в аптечних мережах, повідомила прес-служба Центру громадського здоров'я.

Як повідомив, комерційний директор аптечної мережі "Аптека доброго дня" Андрій Паніматченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", останнім часом попит на медичні маски зріс у 15 разів, тому аптечні мережі та постачальники не в змозі забезпечити такий попит повною мірою.

"Попит на маски у зв'язку з новими інфоприводами про коронавірус зріс у 15 разів. Ми зверталися до постачальників, але у них маски також закінчилися. Жоден постачальник не може забезпечити такий попит. Річ у тому, що більшість масок постачаються і з Китаю, на це необхідно багато часу", - сказав він.

За словами СЕО сервісу Liki24.com, що здійснює пошук та доставку лікзасобів, Антона Авринського, дефіцит масок і лікзасобів у мережах наразі не фіксується.

"Поки що ми не фіксуємо нестачі одноразових медичних масок або медикаментів в аптеках України. Вітамінів, засобів від нежитю та застуди, противірусних засобів різних цінових категорій вистачає в абсолютно в усіх аптечних точках. Навпаки - через аномально теплу зиму фіксується набагато менша кількість звернень користувачів саме за цією категорією медикаментів. Сподіватимемося, що епідемії різних вірусів, зокрема коронавірусу, Україну обійдуть", - сказав він агентству.

Водночас серед п'яти опитаних кореспондентом "Інтерфакс-Україна" аптек і мережі аптек у Києві в наявності медичних масок не було лише в одній.

У мережі "Аптека гормональних препаратів" повідомили, що маски є в усіх аптеках.

Згідно з даними мережі аптек "911", маски є, але не в усіх точках: "Доступно під замовлення. Період обробки замовлень від постачальника - від трьох максимум до п'яти робочих днів".

Як стверджує Всесвітня організація охорони здоров'я, маски не треба носити людям без симптомів респіраторного захворювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

Із 33 медзакладів НАМН України до роботи в межах ПМГ до кінця року можуть бути готові чотири

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА