13:12 20.02.2020

Побоювання заразитися новим китайським коронавірусом в Україні є безпідставними - нардеп Радуцький

2 хв читати
Побоювання заразитися новим китайським коронавірусом в Україні є безпідставними - нардеп Радуцький

Жителям Нових Санжар Полтавської області не варто побоюватися зараження новим китайським коронавірусом, стверджує голова парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький (фракція "Слуга народу").

"Усі побоювання... безпідставні", - сказав Радуцький журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер.

Голова комітету наголосив, що серед прибулих із Китаю "немає хворих людей". За його словами, це люди, які перебувають навіть не на карантині, а на обсервації.

"Вони будуть під наглядом (медиків - ІФ), і якщо, не дай Бог, у когось з'являться симптоми застуди, навіть не коронавірусу, то їх буде перенаправлено до інфекційного спеціалізованого відділення, яке готове до прийняття таких хворих", - сказав він .

За словами Радуцького, весь персонал санаторію всі 14 днів не матиме можливості залишити територію закладу. Голова комітету наголосив, що обслуговуючий персонал санаторію не матиме контакту з розташованими в обсервації, а "той, хто (контактуватиме - ІФ), той не залишатиме території".

Він зазначив, що це саме стосується і бійців Національної гвардії, і співробітників Національної поліції. "Ці люди теж погодилися, що вони 14 днів перебувають там... Вони матимуть можливість і відпочити, і працювати", - зазначив Радуцький.

Голова комітету наголосив, що все, що необхідно для захисту, - є, зокрема сучасні захисні костюми.

За словами Радуцького, в санаторії постійно перебуватиме санітарно-епідеміологічна служба. Він також нагадав, що в України є тести для виявлення коронавірусу.

Як повідомлялося, літак Боїнг 737-73V компанії Sky Up з евакуйованими з Китаю 45 громадянами України та 27 іноземцями в четвер приземлився в київському аеропорту "Бориспіль" на дозаправку, після чого відправився до Міжнародного аеропорту "Харків".

Департамент комунікації МВС України у четвер повідомив, що евакуйованих із Китаю громадян України та інших держав буде доставлено до медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" (Полтавська обл.), де вони перебуватимуть протягом 14 днів із гарантуванням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю та безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА