19:33 28.02.2020

Понад 1700 медзакладів "вторинки" подали заявки на укладення контрактів із НСЗУ

2 хв читати
Понад 1700 медзакладів "вторинки" подали заявки на укладення контрактів із НСЗУ

Заявки на укладення контрактів із Національною службою здоров'я України (НСЗУ) станом на 28 лютого 2020 року подали 1732 заклади спеціалізованої медичної допомоги.

Як повідомляється в прес-релізі НСЗУ, клініки подали 9606 пропозицій на надання медичних послуг за 26 пакетами медпослуг.

Найбільшу кількість пропозицій - 1543 (близько 89%) - подано на пакет "Амбулаторна вторинна (спеціалізована) медична та третинна (високоспеціалізована) медична допомога дорослим і дітям, включно з медичною реабілітацією та стоматологічною допомогою".

Близько 64% пропозицій, або 1105 заяв, клініки подали на пакет "Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій" та 862 (майже 50%) пропозицій - на "Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах".

На лікування гострого інфаркту подали пропозиції 125 спеціалізованих закладів, для лікування гострого мозкового інсульту - 223.

За інформацією НСЗУ, лідером за кількістю спеціалізованих закладів, що подали заяви на укладення контрактів з НСЗУ за програмою медичних гарантій, є Дніпропетровська область, де 157 медичних закладів, що надають спеціалізовану меддопомогу, подали 768 пропозицій за 26 групами медпослуг.

Лідером є КНП "Міська клінічна лікарня" №4 Дніпровської міської ради, що подала заяви на 17 груп медичних послуг, зокрема на пріоритетні послуги: лікування гострого мозкового інсульту, інфаркту, рання діагностика новоутворень.

До трійки лідерів входить також КНП "Жовтоводська міська лікарня" Жовтоводської міської ради і КП "Новомосковська центральна регіональна лікарня інтенсивного лікування", які подали по 16 пропозицій.

У НСЗУ зазначають, що нині понад 50 тис. лікарів проходять навчання системи кодування DRG (Diagnosis Related Group - "діагностично пов'язані групи").

Як повідомлялося, з 1 квітня 2020 року запроваджується Програма медичних гарантій (ПМГ) - чіткий перелік медичних послуг, які людина зможе отримати безкоштовно. На реалізацію ПМГ на дев'ять місяців 2020 року в держбюджеті передбачено 72 млрд грн, що на 20% більше за медсубвенцію 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА