20:14 01.03.2020

Медична система України готова до фіксації випадків коронавірусної інфекції

2 хв читати
Медична система України готова до фіксації випадків коронавірусної інфекції

Заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко оглянув готовність лікарень Житомира, Рівного та Сарн, констатував готовність медичної системи країни фіксувати випадки коронавірусної інфекції, повідомили в прес-службі профільного міністерства.

"Під час візиту "важливо зрозуміти готовність лікарень, а головне - готовність самого медичного персоналу. Це стосується як професійних навичок, так і морального духу. Медики готові надавати всю необхідну медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною інфекцією", - цитує прес-служба заступника міністра на сайті відомства в неділю.

Також Ляшко констатував, що в разі необхідності, медичні працівники готові працювати понаднормово. "Усі співробітники добре розуміють, що робити в разі фіксації COVID-19. У всіх 3 містах вже були проведені як мінімум 2-3 навчання. Також медики розповіли, що відпрацювали механізми ще при пандемічному грипі, коли досить велика кількість хворих потребувала інтенсивної терапії.

"У лікарнях Житомира, Рівного та Сарн є інфекційні бокси, виділені спеціально на випадок реєстрації або підозри COVID-19. Зараз вони порожні і готові будь-якої хвилини приймати пацієнтів. Наприклад, у Рівному в них уже побували 4 людини з підозрою, що не підтвердилась. Алгоритм дій відпрацьовано, медики погоджуються - все сплановано правильно. Що робити у разі необхідності проведення реанімаційних заходів - медики знають", - зазначив він.

Також Ляшко зазначив, що в Житомирській лікарні є відділення інтенсивної терапії і є план на випадок, "як і де надавати допомогу великій кількості пацієнтів, відділення можна переобладнати".

"У Рівному до кінця наступного тижня буде повністю підготовлено відділення інтенсивної терапії в інфекційному відділенні. Але в разі необхідності надання допомоги вже зараз - пацієнтів для інтенсивної терапії готові приймати інші відділення", - заявив заступник міністра.

У МОЗ нагадали, що в Україні немає жодного зафіксованого випадку COVID-19.

"Сьогодні є понад 12 тис. ліжок в інфекційних стаціонарах, інфекційні бокси, 2 тис. лікарів-інфекціоністів, 5 тис. медичного персоналу, що працює в інфекційних лікарнях", - резюмували в міністерстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА