19:11 02.03.2020

Нардеп Стефанишина закликає МОЗ створити реєстр медустанов, де можна пройти тестування і лікування у разі зараження новим коронавірусом

2 хв читати
Нардеп Стефанишина закликає МОЗ створити реєстр медустанов, де можна пройти тестування і лікування у разі зараження новим коронавірусом

Міністерство охорони здоров'я України повинно передати тест-системи для виявлення коронавірусу Covid-2019 в медичні установи в кожній області і створити інтерактивну карту з позначенням центрів, де громадяни зможуть пройти перевірку і лікування у разі зараження, вважає народний депутат фракції "Голос" і член комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Ольга Стефанишина.

"Сьогодні РНБО і Міністерство охорони здоров'я повинні не тільки максимально готуватися до можливих спалахів коронавірусу, але і повинні максимально про це розповідати на всіх можливих майданчиках. Мені зараз пишуть лікарі з різних регіонів - Полтавської, Львівської областей - що у них немає тестів, і ніхто їм їх не обіцяє", - заявила Стефанишина в понеділок в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона вважає, що відправка зібраних у людей з підозрою на коронавірус біоматеріалів в Київ забирає час і несе в собі загрозу. "Відправлення зразків біоматеріалів на Київ забирає час і збільшує ризик поширення вірусу, поки його діагностують. Тому ми закликаємо МОЗ розподілити тест-системи в кожну область і повідомити в яких саме медустановах готові сьогодні діагностувати і госпіталізувати можливих хворих", - зазначила парламентарій.

Стефанишина закликала МОЗ створити спеціальну інтерактивну карту з позначенням тих медустанов, де громадяни можуть пройти тестування на коронавірус і отримати допомогу в разі підтвердження факту зараження. Вона озвучила ці пропозиції на засіданні комітету і вже готує відповідне письмове звернення до Міністерства охорони здоров'я.

"Сьогодні Міністерство охорони здоров'я звітує, що вони зробили 10 тестів на коронавірус - це дуже мало для того, щоб з упевненістю говорити, що сьогодні у нас немає коронавірусу в Україні. Тому ми закликаємо МОЗ, щоб вони розробили карту таких медзакладів, які готові для тестування коронавірусу, а також до допомоги хворим у разі, якщо таке захворювання буде виявлено. Ця карта повинна бути інтерактивною і всі українці повинні побачити ці установи", - вважає Стефанишина.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА