10:56 04.03.2020

Уряд України затвердив шість розроблених Міністерством охорони здоров'я постанов

2 хв читати
Уряд України затвердив шість розроблених Міністерством охорони здоров'я постанов

Кабінет Міністрів України на засіданні у вівторок затвердив шість постанов, розроблених Міністерством охорони здоров'я, повідомила у Facebook міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

"На засіданні у вівторок уряд схвалив шість життєво необхідних проектів, розроблених та внесених нашим міністерством", - написала вона.

За словами Скалецької, уряд, зокрема, визначив механізм закупівлі інсулінів для хворих на діабет на період із 1 квітня до 30 вересня.

"Проект постанови КМУ "Деякі питання надання у 2020 році субвенції місцевим бюджетам на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я". Зокрема, документ визначає механізм закупівлі інсулінів для хворих на діабет на період із 1 квітня до 30 вересня. Визначає умови оплати видатків патолого-анатомічних бюро, центрів громадського здоров'я, закладів психіатричної допомоги", - повідомила міністр.

Крім того, Кабмін затвердив перелік лікзасобів і медвиробів, що закуповуються спеціалізованими організаціями, а також продовжив дію спрощеного порядку введення в обіг медвиробів, що закуповуються із залученням спеціалізованих організацій.

Як повідомила Скалецька, уряд врегулював "діяльність закладів охорони здоров’я, бюро судово-медичної експертизи та інших суб’єктів господарювання, які вилучають анатомічні матеріали людини для виготовлення біоімплантатів. А також суб’єктів господарювання, які утримують тварин, анатомічні матеріали яких використовуватимуться для виготовлення ксеноімплантатів". А також постанову про порядок перевезення анатомічних матеріалів людини в межах України, ввезення таких матеріалів і вивезення за межі митної території України.

Крім цього, Кабмін затвердив постанову про порядок отримання та надання гемопоетичних стовбурових клітин та обміну інформацією про наявні анатомічні матеріали людини у вигляді гемопоетичних стовбурових клітин, призначених для трансплантації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА